Legiec inför helgen: ”Det är upp till oss själva”

I morgon klockan 12.00 sparkas SM-slutspelet i futsal igång när IFK Göteborg Futsal ställs Spartak Örebro i kampen om en finalplats.

Det är en helg full av anspänning, och spelarna har laddat i flera veckor.

En spelare som dock laddat upp på ett lite annorlunda sätt är Falcao FC:s Kristian Legiec. Han har nämligen varit bortrest under veckan.

– Ja, jag har varit i Dubai och Iran i en vecka, säger han när Futsalbloggen når honom under fredagskvällen.

Han kommer därmed direkt till SM-slutspelet i Uddevalla – ett slutspel han tror han och hans lag har goda chanser i.

– Jag tror att vi har stora chanser, men det är upp till oss själva om vi presterar på topp eller inte. Men det blir tufft.

”Det är som ett pussel…”

Legiec är känd för sin bollkontroll och teknik, och det är flera spelare som flaggat för att det är en spelare att hålla koll på i helgen.

– Det är kul att höra. Ja, ser mig som en viktig pjäs, då jag har mycket erfarenhet och ser spelet på ett bra sätt. Har ju även mött de bästa i världen så jag är rätt viktig, men samtidigt är hela laget är viktigt då varje spelare har sin egenskap. Det är som ett pussel, utan en bit så går det inte ihop.

Den svenske landslagsmannen startade den här säsongen i Malmö City, som han återvände till efter en tid som utlandsproffs i Italien. Men efter dryga halva säsongen valde han att lämna klubben, och skrev då på för Falcao.

– Malmö skulle inte kunna ta sig till slutspel och Falcao var nära slutspel redan då. Jag var sugen på att spela för dem och de ville jag skulle spela med dem, så det var inte ett svårt val.

Han berättar att futsal är någonting han verkligen brinner för. Men det ska mycket till för att han skulle vilja att bli utlandsproffs igen.

– Har varit proffs i Italien så det är klart jag satsar. Men sedan måste det komma rätt bud för att man ska dra utomlands igen, eftersom man har familj.

Hoppas kunna spela året om

Trots stor satsning på futsalen spelar han även fotboll utomhus.

– Ja, jag vann division 2 i år med Prespa Birlik, men jag har skrivit på för en annan division 2 klubb i år. Det är BW90, den klubben jag spelade för innan jag flyttade till Italien.

Trots att han nyligen skrivit på för en ny fotbollsklubb känner han ändå att futsalen är sporten för honom. Sporten växer hela tiden, och han hoppas verkligen att den fortsätter i samma takt.

– Ja, det ser bra ut. Vi har gått framåt snabbt den sista tiden. Jag hoppas att man satsar lite mer och det blir fler sponsorer, så att man kan spela det året om snart. Då kan man utvecklas ännu mer.

Om han hade varit redo att lägga ned fotbollskarriären för att enbart satsa på futsal?

– Utan problem.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img