IFK Uddevalla Futsal nollade Falcao – klara för final

Dagens andra herrsemifinal, matchen mellan IFK Uddevalla Futsal och Falcao FC, tippades bli betydligt jämnare än förmiddagens drabbning mellan IFK Göteborg Futsal och Spartak Örebro.

Falcao, som vann norrserien, stod som favoriter mot söderseriens andraplacerade lag. Matchen blev dock en helt annan. IFK Uddevalla smällde stockholmarna på nosen och vann med hela 4-0.

Det var två väldigt laddade lag som stod på varsin planhalva när domarna blåste igång matchen. Inledningsvis var matchen väldigt jämn, för nog var det två bra lag som ville ha den där finalplatsen minst lika mycket. IFK-kaptenen Granit Berisha fick ett friläge redan efter två minuter, men Falcao-målvakten Tolga Ayranci klarade det.

Men redan en minut senare fick Berisha revanschera sig när han tryckte in ledningsmålet inför ett fullsatt Agnebergshallen.

Ledningen höll sig till pausvilan, och under den första delen av den andra halvleken tog Falcao över allt mer. De tryckte ned det för dagen svartklädda IFK längre och längre ned i banan. Falcao skapade flera chanser, men Marcus Gerd i IFK-målet, tillsammans med flera bra försvarsinsatser, såg till att hålla nollan intakt.

Det kom egentligen från ingenting, IFK:s 2-0-mål. Petrit Zhubi tryckte upp den i första krysset utifrån högerkanten, och då försvann Falcaos stora tryck.

IFK kunde sedan, signerat Petrit Zhubi och Fredrik Söderqvist, göra både 3-0 och 4-0.

Målskyttar IFK Uddevalla: Petrit Zhubi 2, Granit Berisha, Fredrik Söderqvist.