Lindahl vidare till final – efter en stark andra halvlek

Kvällens sista semifinal, matchen mellan Holmalunds IF Alingsås och Lindahl FF, blev en svängig historia.

Matchen började med att Lindahl tog ledningen genom Pernilla Jansson, för att direkt efter utöka till 2-0 genom Ida Hedstad. Men innan den första halvleken var över skulle det bli betydligt fler mål.

Först ut var Holmalund som både reducerade och kvitterade. Och innan halvleken var till ända hade de även gjort både 3-2 och 4-2.

Inte var det många i Agnebergshallen som trodde att Lindahl skulle orka jobba sig tillbaka i matchen, men de kom verkligen ut som ett nytt lag.

I den andra halvleken var det de vitklädda Lindahl för hela slanten. Forwardsduon Ida Hedstad och Michelle Rojas Flores var briljanta framåt och var hjärnorna bakom allt. Innan matchen var slut hade Lindahl gjort fyra raka mål, utan att Holmalund ens fick till ett farligt anfall.

Matchen slutade med en 6-4-vinst för Lindahl.

Målskyttar Holmalund: Sofia Andersson, Ronja Gustafsson, Olivia Sultan, Antonia Ferm Sandberg.

Målskyttar Lindahl: Pernilla Jansson, Ida Hedstad, Michelle Rojas Flores, Emma Widström, Malin Engdahl.