Sätra snäppet bättre än IFK Göteborg Futsal

Det blir inga dubbla SM-guld för IFK Göteborg Futsal. Herrarna blev tidigare i dag klara för final efter att ha slagit ut Spartak Örebro. Men damerna fick det betydligt tuffare. De föll mot Sätra SK med 5-2.

Det var dock IFK som tog ledningen i semifinalen mot Sätra. Redan efter 20 sekunder satte Madeleine Nilsson en frispark i mål.

Matchen fortsatte dock väldigt jämnt efter det, båda lagen skapade ett flertal chanser. Det var först med sju minuter kvar av den första halvleken som Sätra kunde kvittera, för att några minuter senare även ta ledningen. Lagkaptenen Linda Lundström stod för båda de målen.

I den andra halvleken var det också Sätra som tog tag i taktpinnen. De kunde både göra 3-1 och 4-1 utan att IFK Göteborg egentligen skapade någonting.

IFK Göteborg skulle dock komma in i matchen än en gång, och återigen var det Madeleine Larsson som var målskytt. Målet innebar 4-2, och ännu lite senare kunde de även få in ett 4-3-mål. Då valde de att plocka ut målvakten i jakten på en kvittering. Kvitteringen uteblev dock och istället var det Sätra som kunde avgöra i öppet mål.

Målskyttar Sätra SK: Linda Lundström 2, Linn Miskulin, Mirjana Atanackov, Jackie Kisch Brunzell.

Målskyttar IFK Göteborg Futsal: Madeleine Nilsson 2, Ellinor Holst.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img