Spelarbetyg: De var bäst i matchen mellan IFK Göteborg Futsal och Spartak Örebro

IFK Göteborg Futsal slog planenligt ut Spartak Örebro i SM-slutspelets första semifinal. Matchen slutade 7-4 i Blåvitts favör.

Men vilka gjorde egentligen de allra bästa insatserna på planen? Futsalbloggen har rankat de tre bästa spelarna i de båda lagen. Den bästa spelaren får tre poäng och sedan går det ned till ett poäng.

IFK Göteborg Futsal

3 poäng: Mathias Etéus

Kommentar: Etéus visade i dag hur viktig han är för sitt IFK Göteborg, både offensivt och defensivt. Var farlig så fort han fick bollen. Gjorde även två mål.

2 poäng: Christopher Solberg

Kommentar: Landslagsmålvakten Christopher Solberg stod för ännu en fin insats i målet och visade verkligen varför han har varit landslagets förstamålvakt den senaste tiden. Ett tiotal svettiga räddningar, och i många fall var det Solbergs förtjänst att matchen inte fick nerv i slutet när Örebro tryckte på.

1 poäng: Emilio Rossi

Kommentar: Visade prov på både fin teknik och snabbhet. Skapade flera lägen för sina lagkamrater med sina smarta löpningar, både med och utan boll. Fick även krydda sin insats med ett mycket välplacerat avslut på friläge.

Spartak Örebro FC

3 poäng: Anderson Ponciano

Kommentar: Ponciano var under hela tiden driven och verkade aldrig ge upp. Stod för en hel del fina soloräder, varav en ledde fram till ett mål för Örebro.

2 poäng: Simon Blomqvist

Kommentar: Lagkapten Blomqvist kämpade på under hela matchen och kom flera gånger igenom IFK Göteborgs annars väldigt starka defensiv. Stod för en snyggt mål som Göteborg-keepern inte hade mycket att säga till om.

1 poäng: Senad Berisha

Kommentar: Öppnade matchen starkt och man såg hur sugen han var på att smälla Göteborg på nosen. Dundrade in en straff stensäkert, men var efter det väldigt osynlig. Försvann mer och mer ju längre matchen gick.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img