Falcao vann bronsmatchen – Legiec tvåmålsskytt

Gårdagens två förlorare, Falcao FC och Spartak Örebro, gjorde under förmiddagen upp om bronspengen. Falcao drog det längsta strået och kunde till slut vinna med 4-2.

Falcao förlorade under gårdagen sin semifinal mot IFK Uddevalla Futsal med hela 4-0, samtidigt som Spartak åkte på en 7-4-förlust mot de regerande mästarna IFK Göteborg Futsal.

Det var till en början en väldigt tillknäppt historia i Agnebergshallen. Båda lagen skapade likvärdiga lägen, men det var inga direkta heta målchanser. Det var först när Kristian Legiec satte dit 1-0 för Falcao efter 14 minuter som matchen började öppna upp sig.

För bara någon minut senare svarade Spartak Örebro, och Dana Kuhi, med att trycka in kvitteringen. Men innan halvleken var över skulle Falcao hinna ta ledningen och Örebro missa en långstraff.

I den andra halvleken tog Örebro över mer och mer, men något mål fick de inte in. Den första halvan av den andra halvleken var, precis som den första halvan av den första halvleken, väldigt tillknäppt.

Trots stort bollinnehav från Örebros sida var det ändå Falcao som skulle göra halvlekens första mål. Med tre och en halv minut kvar satte Kristian Legiec 3-1. Men bara en minut senare reducerade Spartak Örebro till 3-2, och matchen fick liv än en gång.

Spiken i kistan satte sedan Özgur Yasar när han med minuten kvar fick in 4-2.

Målskyttar Falcao FC: Kristian Legiec 2, Özgur Yasar, Patrick Mallengren.

Målskyttar Spartak Örebro: Dana Kuhi, Jacob Nilsson.