Stefansson: ”Vi gör det jävligt bra”

Efter en nervkittlande final kunde till slut IFK Göteborg Futsal stolt titulera sig som Sveriges bästa lag. 

Men det var inte utan bekymmer, för under finalen mot IFK Uddevalla Futsal ledde nämligen de båda lagen matchen tre (!) gånger var. Den sista, och viktigaste, ledningen fixade Mathias Etéus när han avgjorde matchen med bara minuter kvar.

En annan som hade stor del i IFK:s guld var Adam Stefansson. Spelaren stod nämligen för två mål under finalen, och det var en minst sagt glad Stefansson som Futsalbloggen fick tag i efter slutsignal.

– Det känns fantastiskt bra, man är nästan lite tom faktiskt nu efteråt. Men det känns otroligt bra, säger han till Futsalbloggen strax efter att SM-guldet bärgats.

”Krävs mycket hjärta”

Ja, det var en jämn historia inför cirka 1450 åskådare i Agnebergshallen. Lagen ledde som sagt hela tre gånger var, så varför var det egentligen just Blåvitt som stod som segrare när slutsignalen ljöd?

– Ja, det kan man ju filosofera kring länge. Nej, men jag tror att det var för att vi kom väl förberedda inför den här matchen, och vi visste vad det skulle bli för matchbild. Vi vet ju hur Uddevalla spelar, och vi gör det jävligt bra helt enkelt.  Även om vi ligger under tre gånger i matchen så lyckas vi ändå vända det, och det är förbannat starkt.  Det krävs mycket hjärta och moral, och det är där jag tror vi vinner.

Stefansson stod för två av Göteborgs fem mål i dag, och frågan är om han nu ser sig själv som en matchhjälte.

– Jag sa det innan i dag, att det är de enkla målen jag gör. Jag hittar in på den bortre ytan och killar in dem, ha ha. Och det var ju samma sak i finalen förra året, då var det två sådana mål då också. Men självklart, man försöker ju alltid att göra det lilla extra när man ligger under för att få tillbaka laget på banan.

”Annars kommer jag tjocka till mig”

Nu väntar det stort firande för laget, men inte blir det i Uddevalla.

– Det är söndag, och det är mycket som är öppet på Avenyn. Så det är nog dit det bär av.

Nu är futsalsäsongen över för i år, och förutom en landslagssamling är det nu fullt fokus på utomhusfotbollen för de allra flesta spelare. Så även för Stefansson.

– Ja, det blir det väl. Det har kommit lite olika förslag, och jag har inte riktigt bestämt mig. Förra säsongen spelade jag i Lunden Överås i Göteborg som spelar i division 3, och nu har jag fått lite kontakt med Sävedalen som spelar i tvåan. Så jag vet inte riktigt var det bär av, men fotboll kommer jag i alla fall att behöva spela. Annars kommer jag nog att tjocka till mig under sommaren, och det gillar inte coachen.

Kristian Legiec, som representerade Falcao under helgen, har tidigare berättat i en intervju med Futsalbloggen att han gärna hade sett att futsalsäsongen utökades till året runt. Han berättade även att om han hade fått chansen att få satsa på futsalen fullt ut så hade han lagt av med fotbollen utan att tveka.

Söderserien vassare än norrserien

Känner du en så stor passion för sporten att du hade kunnat ge upp fotbollen för den?

– Ja, alltså jag känner nog samma passion för sporten. Vad ska man säga, man får röra bollen så mycket mer än när man spelar vanlig fotboll, och så slipper man springa så mycket. Så jag måste ändå säga att ja, det hade jag kunnat göra.

Två år i rad har IFK Uddevalla Futsal och IFK Göteborg Futsal mötts i finalen, och de båda lagen är från söderserien. Är söderserien vassare än den norra motsvarigheten, tro?

– Det är svårt att gå ut med den frågan, men om man kollar på prestationerna under helgen så skulle jag absolut säga det. Om det nu inte var så att både Örebro och Falcao hade jättedåliga matcher här under slutspelet, förstår. Men jag skulle nog ändå vilja påstå det, ja.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img