Spartak Örebro anställer sportchef: ”Väldigt spännande”

Spartak Örebro fortsätter sin satsning inför nästa säsong. Nu har de gjort klart med en ny sportchef.

När SM-slutspelet avgjordes för en vecka sedan slutade Spartak Örebro på en fjärdeplats. De är alltså en av de största futsalklubbarna i Sverige, och nog verkar de vara redo att nå ännu högre.

Nu har nämligen klubben valt att tillsätta en sportchef, som bland annat kommer att ha hand om spelarrekryteringar. Mannen som tillsatts till jobbet heter David de Fataki, och det är en välkänd person inom klubben. Han har nämligen själv spelat där.

Här berättar huvudpersonen själv lite mer om rollen i klubben i en intervju på Spartak Örebros hemsida.

Vad fick dig att tacka ja till rollen som Sportchef?
– Det kändes bra från första början. Har själv spelat i klubben och i mina ögon är Spartak bästa klubben i Örebro. Johan och alla runt omkring har gjort det riktgt bra och att bli tillfrågad rollen sportchef är en ära. Ska bli jätte roligt att dra igång jobbet tillsammans Leffe och Johan.

Du kommer axla rollen efter Johan Ivhall, hur känns det?
– Det känns väldigt bra. Har jobbat som sportchef förut, då för Assyriska Örebro. Vet att det är en tuff roll men tillsammans med Johan och Leffe kommer det nog gå bra. Vi har väldigt spännande månader framför oss nu.

Vad kommer det innebära för din egna del nu att ta ett stort ansvar hos ett av Sveriges främsta futsalklubb?
– Som jag sa tidigare, en ära att få jobbet som sportchef i klubben. Nu gäller det för mig att försöka hitta spelare, ledare som passar in i klubben. Första uppgiften blir att förlänga med spelarna vi redan har i truppen innan vi börjar se oss utanför.

Så den närmsta tiden blir att sitta med spelartruppen?
– Ja precis, ska försöka träffa alla och börja förhandla. Vill ha allting klart till slutet av mars. Då kan vi börja bygga till nästa säsong i SFL.

Kommer du signa något spännande namn nu?
– Det får ni se. Måste vara tråkig och säga inga kommentarer.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img