Förlust mot Finland

Det blev förlust för Sverige i en målrik drabbning mot grannlandet Finland.

Sammanfattning

Matchen börjar trevande där bägge lagen spelar med högt försvar där Finland får till flera skottförsök som blockeras av svenska spelare. Finland tar sedan över och vinner boll i svensk uppspelsfas flera gånger via aggressivt försvarsspel.

Matchen pendlar fram och tillbaka och Sverige tar sedan en timeout som ger effekt direkt då Sverige gör mål på en hörna där Nicklas Asp chippar bollen till Emilio Rossi som sedan spelar in bollen mot mål där Adam Stefansson kan stöta in den. Finland svarar med ett skott utifrån i mål i bottre stolpen adresserat Jarmo Junno.

Dan Mönell replikerar med ett hårt skott i mål från distans på en hörnvariant. Sverige avslutar första halvleken piggt och med stabilt försvarspel.

Andra halvleken börjar med ett tidigt mål av Finland där Jukka Kytölä kan peta in bollen i bortre stolpen efter bollrullning av det finländska laget.

Matchen fortsätter med mycket boll av Finland och passivt svenskt spel med lågt försvar. Dem gånger som Sverige får boll svarar Finland upp med hög pressspel och Sverige försöker att spela sig ur situationerna med blandade resultat.

Sverige tar på nytt ledning via Sargon Abraham efter bollrullning av det svenska laget.

Matchen jämnar sedan ut sig tillfälligt då Finland spelar med tredjeformationen men tar sedan över igen och kvitterar sedan via Miika Hosio.

Nicklas Asp och Adam Stefansson försöker med en replik med ett fint samarbete som resulterar i en fin räddning av målvakten Savolanien.

Med sju minuter kvar så gör Sverige sitt första byte där Stefan Ostojic får spela.

Med cirka fem minuter kvar tar Finland för första gången under matchen ledningen efter en hörnvariant signerat Autio. Några minuter senare utökar Finland ledningen efter ett fint samarbete där Savolainen gör ett utkast till Rami Tirkkonen som chippar bollen över Christopher Solberg i det svenska målet.

Sverige försöker med en sista anstormning med Jokerspel med Mathias Eteus som flygande målvakt utan framgång som resulterar i att den duktige Savolainen sätter punkt för matchen med mål i öppen kasse.

Inhoppare: Stefan Ostojic

Ej speltid: Marcus Rentzhog Gerd, Petrit Zhubi, Dana Kuhi och Fredrik Söderqvist

Tisdagen den 1 Mars Kl 19:00 får Sverige chansen att avsluta säsongen med fanan i topp då den andra matchen i denna dubbellandskamp ska avverkas.