Bajens nyförvärv – med rötter från futsal

Tidigare i veckan vann Hammarby IF mot Ljungskile SK med 4-2 i fotbollens Svenska Cupen. En av spelarna som låg bakom segern är nyförvärvet Alexssander ”Alex” Medeiros de Azeredo, 25. Han är inlånad från Resende FC sedan nyår, och det är en spelare med en lite annorlunda fotbollsbakgrund.

I ett reportage på sajten Fotbolldirekt.se kan man läsa om nyförvärvet med en bakgrund inom futsal. En sport som Alex utövade från åtta års ålder fram till att han var sexton år gammal. Där blev han sedan upptäckt av fotbollsakademin Club Fútbol Zico, som bedrivs av legendaren Zico, och detta blev starten på utomhuskarriären.

Efter segern i Svenska Cupen, där Alex låg bakom vändningen mot Ljungskile med en ordnad straff och ett mål, så har det brasilianska lånet nätat igen. Det var återigen i Svenska Cupen, och det var så sent som tidigare i dag när hans lag slog Djurgården med 3-1 i ett hett Stockholmsderby.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img