FC Trollhättan och Skoftebyns IF startar samarbete

1

Nu är det klart att division 1-klubben FC Trollhättan kommer att samarbeta med lokalkollegan Skoftebyns IF, från division 2 och futsal-allsvenskan. Det rapporterar Ttelas fotbollsblogg.

I första hand så kommer det att handla om ett spelarsamarbete där föreningarna kan matcha unga förmågor i respektive seniorlag samtidigt.

Via en paragraf i Svenska fotbollförbundets bestämmelser kan man nämligen upprätta en lista innehållande namnen på åtta spelare födda 1994 eller senare. Dessa är sedan tillgängliga för seriespel i båda klubbarna, och kan i teorin spela match för FC Trollhättan ena dagen och Skoftebyns IF dagen efter.

Om föreningarna i framtiden kommer att utveckla sitt samarbete med ett utbyte i futsal, det återstår att se.

1 KOMMENTAR

  1. […] Nu är det klart att division 1-klubben FC Trollhättan kommer att samarbeta med lokalkollegan Skoftebyns IF, från division 2 och futsal-allsvenskan. Det rapporterar Ttelas fotbollsblogg. I första hand så kommer det att handla om ett spelarsamarbete där föreningarna kan matcha unga förmågor i respektive seniorlag samtidigt. Via en paragraf i Svenska fotbollförbundets bestämmelser kan man nämligen upprätta en lista innehållande namnen på åtta spelare födda 1994 eller senare. Dessa är sedan tillgängliga för seriespel i båda klubbarna, och kan i teorin spela match för FC Trollhättan ena dagen och Skoftebyns IF dagen efter. Om föreningarna i framtiden kommer att utveckla sitt samarbete med ett utbyte i futsal, det återstår att se. En nyhet från Futsalblogen. Läs mer på FC Trollhättan och Skoftebyns IF startar samarbete. […]

Det går inte att kommentera på denna artikel.