Wild cards till division 1

Till hösten är det premiär för en ny division i herrarnas futsal. Förutom den högsta divisionen SFL som just nu består av två åttalags-serier, så kommer sex division 1-serier spridda över landet att bestå av totalt 36 lag.

30 föreningar har kvalificerat sig genom regionalt seriespel eller DM. Om alla de anmäler sig till seriespelet återstår att se. Minst sex platser står alltså öppna som wild cards för föreningar att söka, rapporterar Svenska fotbollsförbundet på sin hemsida Fogis.se.

Sista datumet för att söka Wild card är den 30 april.

Fakta om Division 1

Division 1 spelas i sex stycken sexlagsserier under tiden november-februari. Serien jämförs med dubbelmöten (tio omgångar med andra ord). Lag 1 i respektive serie går till kval till SFL (Svenska Futsalligan), där deltar även två SFL-lag. De åtta kvallagen delas upp i fyra hemma-bortamöten där de fyra segrarna går upp till SFL kommande säsong. Lag 6 i division 1 flyttas ner.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img