Ny huvudtränare klar för Täfteå IK: ”Jag vill fortsätta utvecklas”

Täfteå IK har presenterat en ny huvudtränare. Det handlar om 47-årige Johan Eriksson.

Erikssons senaste uppdrag var i Team TG, också de hemmahörande i den norra delen av den svenska futsalligan. Laget lyckades dessvärre inte hålla sig kvar, och därför väljer nu Eriksson att lämna laget.

Team TG mäktade bara med att ta tre segrar under säsongen, varav en trepoängare kom mot just Täfteå – i den allra sista omgången. Segern höll på att skicka hans nya klubb till negativt kvalspel, men med lite flyt gick andra resultat Täfteås väg.

”Det känns magiskt”

Nu är den 47-årige tränaren alltså klar för ännu en säsong i den svenska högstaligan, och han ser fram emot det som komma skall.

– Det känns magiskt bra att få representera den gamla fiskebyn Täfteå i årets (2016/2017 reds anm.) SFL. Täfteå Futsal har en stark organisation runt laget och vill bara bli bättre runt detta och det krävs om man ska ha ett lag i högstaligan, säger han till Täfteås hemsida och fortsätter:

– Täfteå är den förening i Norrland som tagit ett stort steg framåt gentemot de övriga föreningarna med futsalverksamhet. De har en samsyn med fotbollen i den egna föreningen när det gäller nyttan med futsal och vad den ger tillbaka till fotbollen vilket är viktigt. De har även en stark organisation runt laget med målsättningen att fortsätta utvecklas, och de har en uttalad målsättning för att nå framgång och det känns bra att få bli en del i detta.

Han tycker naturligtvis att det är tråkigt att lämna sin förra klubb, men han anser samtidigt att det är ett måste för hans personliga utvecklings skull.

– Att lämna grabbarna i TTG känns självklart lite vemodigt, för det är ett härligt gäng och bra lirare. Men det är i ligan jag vill fortsätta utvecklas som ledare och i en förening som har futsal som fokus.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img