Nytt slutspelsupplägg i SFL

Till hösten startar en ny säsong av den Svenska Futsalligan, där IFK Göteborg är regerande svenska mästare.

En nyhet inför den nya säsongen är att semifinalerna i SM-slutspelet kommer att spelas som ett dubbelmöte med hemma-respektive bortaplan. Tidigare år har semifinalerna ingått i the final four-helgen, där de kvalificerande lagen spelade semifinal på lördag och final och match om tredjepris på söndag.

– Lag 1 och 2 i respektive seriegrupp spelar finalspel bestående av semifinaler och final. Lag 1 i Södra seriegruppen möter Lag 2 i Norra seriegruppen i semifinal 1. Lag 1 i Norra seriegruppen möter Lag 2 i Södra seriegruppen i semifinal 2. Semifinalerna genomförs via dubbelmöte hemma-borta varvid, om poäng är lika efter andra matchen vinner det lag som har gjort flest mål på bortaplan. Lag 2 från respektive seriegrupp är hemmalag i första semifinalen. Final spelas mellan de vinnande lagen från semifinal 1 respektive 2, skriver Svenska fotbollsförbundet i sin manual Föreskrifter för futsal 2016 – 2017.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img