Falcao startar damlag: ”Vi ska bli Sveriges bästa futsallag”

Futsalbloggen rapporterade under veckan att det svenska fotbollsförbundet väljer att starta upp en damliga, med start redan till hösten.

En klubb som genast väljer att hoppa på tåget är Falcao Futsal Club, som nu alltså även startat upp en damsektion i föreningen. Klubben har sedan tidigare ett herrlag, som tagit sig till SM-slutspel under de båda åren som SFL existerat.

Tränare för det nystartade damlaget blir klubbens herrspelare Luciano Lorca.

– Jag kom till Falcao för två säsonger sedan, och tycker att jag har gjort det bra. Jag har utvecklats väldigt mycket som spelare, samt fått mer rutin och ledaregenskaper. Har väldigt mycket futsal i mig som jag måste få dela med mig av, så jag blev väldigt glad att Falcao hörde av sig och ger mig äran att bli tränare för Falcao Damer, säger Lorca till klubbens hemsida.

Det finns bara att mål i Lorcas ögon. De ska bli bäst i Sverige.

– Min tanke är att bli Sveriges bästa futsallag för damer. Visst spelar man för att ha kul, men vinna ska man alltid göra. Det gäller att hitta de spelare som kan och vet hur man har kul, och samtidigt vinna. Det är ett vinnande koncept.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img