Djurgårdens IF nästa lag att kliva in i futsalvärlden

Allt fler fotbollsklubbar runt om i landet verkar haka på trenden att starta en futsalsektion inom verksamheten.

Futsalbloggen har tidigare skrivit om bland annat Örebro SK och Hammarby IF som inför årets säsong klivit in i futsalens värld.

Nu har även Djurgårdens IF valt att starta en futsalsektion. Tack vare en sammanslagning med GOIF Kåre Futsal från Vallentuna står det nu klart att DIF får ett lag i den näst högsta serien till hösten. Laget kommer att heta DIF Futsal, och blir en helt egen gren inom DIF Fotboll.

– Det är jättekul att vi nu startar upp den här verksamheten. Futsal är något som tillhör svensk fotboll och världsfotbollen, och har väl inte fått så mycket uppmärksamhet här hos oss ännu. Men runt om i Sverige har futsal fått en ökad mängd spelare både på ungdoms- och seniorsidan där olika delar av landet är mer aktiva än andra. Just i Stockholm har träningsmöjligheter varit en begränsande faktor där det är svårt att få inomhustider. Men där har vi fått positiva signaler från Stockholms Fotbollsförbund som också är på gång med nya serier på både senior- och ungdomssidan för både herrar och damer. Det blir spännande att följa och det är flera större klubbar som klivit in som till exempel IFK Göteborg, GAIS, Örebro SK, Hammarby och nu även vi Djurgården, säger Mats Lundholm till Djurgårdens officiella hemsida.

Nu väntar vidare arbete med ihopslagningen mellan Kåre och Djurgården, och sedan får de vänta på besked angående om serieplatsen överlåtes till DIF eller inte.

– Vi bygger vidare på Kåres befintliga lag med spelare, ledare, organisation och vi får besked i nästa vecka om serieplatsen överlåtes till DIF. De ligger som bas och sedan flyttar vi över verksamheten till vårt närområde. Ett ben kommer säkert att vara kvar ute i Vallentuna men namnet kommer att vara Djurgårdens IF och vi kommer att spela i våra blårandiga tröjor.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img