Historisk match väntar för F17-landslaget: ”Det känns väldigt spänt”

I kväll klockan 20.00 svensk tid spelar Sveriges F17-landslag sin första match någonsin. Laget skapades så sent som för några månader sedan, då de blev inbjudna till en 4-nationsturnering i Portugal som nu ska gå av stapeln.

Utsedd förbundskapten blev IFK Göteborg Futsals Lars Ternström, och här kan du läsa mer om trupputtagningen inför samlingen.

Förutom värdnationen står även Spanien och Italien för motståndet i turneringen som pågår mellan den 30 juni och den 3 juli. I kväll står Spanien för motståndet, och förbundskapten Ternström ser fram emot sammandrabbningen.

– Det känns väldigt spänt. Jag tror att det är många som är tagna av stundens allvar. Det var känslan på matchgenomgången vi hade här för en stund sedan, säger Lars Ternström när Futsalbloggen når honom på hotellet strax innan avfärd mot arenan.

Hur är känslan i truppen?

– Vi kom hit i går, och då hade vi bara ett lättare träningspass utan några taktiska inslag. Utan mer en träning för att komma igång. Sedan hade vi träning här i morse, den första riktiga futsalträningen för vissa av spelarna. Vissa har ju varit med på den tidigare samlingen som vi hade i Göteborg, men fem stycken är helt nya i sammanhanget. Det var naturligtvis mycket nytt för alla, och det tar ju tid att lära sig futsal. Men jag tror att de kommer att kunna anamma en hel del på matchen i dag. Min förhoppning är ju att vi hela tiden lär oss någonting och tar kliv framåt.

I kväll står alltså Spanien för motståndet, ett land som generellt sett är väldigt framgångsrika inom futsalen.

– Ja, vi vet ju inte jättemycket om just det här laget. Men Spanien som futsalnation är ju ett av världens bästa.

Vad har du för förväntningar på de här tre matcherna?

– Det som vi har gett dem här nu i taktik, att de klarar av att anamma det. Men också att de sedan ska åka härifrån med en positiv känsla. Att de kommer hem till Sverige med självförtroende som de även kan använda i fotbollen, och att de hjälper till att sprida futsalen. Att de på något sätt kan lära ut det som de har lärt sig här.

Matchen startar alltså 20.00 i kväll svensk tid, och den kommer tyvärr inte att sändas någonstans enligt informationen som nått Futsalbloggen.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img