Efter förlusten: ”Laget gör en bra prestation sett till förutsättningarna”

Igår kväll spelade det svenska F17-landslaget sin första match någonsin, en match som slutade med förlust. Matchfakta finns i följande länk.

Ett nervöst och orutinerat Sverige mötte Spanien som är en stor futsalnation, något som också märktes då Spanien inledde matchen med att göra fyra mål på tio minuter.

– Det var väldigt nervöst under första tio minuterna. Tjejerna gör en betydligt bättre andra halvlek och då spelar vi ganska jämnt även om de vinner även den halvleken med 3-1. Spanien är jätteduktiga, säger förbundskapten Lars Ternström till Svenska fotbollsförbundets hemsida.

I andra halvlek ryckte Sverige upp sig efter en taktisk ändring i paus.

– Vi gjorde några taktiska förändringar till andra halvlek och vi utvecklas som lag för varje dag vi får vara tillsammans. Vi har sex tjejer här som inte har varit med oss alls tidigare och jag tycker att laget gör en bra prestation sett till förutsättningarna, säger Ternström och fortsätter:

– Ska man göra en ordentlig analys av den här matchen är det på andra halvlek. Nerverna låg utanpå i första. Det är mycket att ta in för tjejerna med nationalsånger, en massa fotografer och sedan två snabba mål bakåt.

Ikväll klockan 22:00 möter Sverige värdnationen Portugal. 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img