Efter förlusten mot Portugal: ”Vi lärde oss av misstagen och gjorde det bättre idag”

Igår spelades den andra omgången av F17-turneringen i Portugal. Det svenska laget mötte Portugal, som precis som Spanien är ett stort land inom futsalvärlden. Trots förlust med 4-2 så är det relativt nöjda miner i det svenska lägret.

– Dagens match var ett fall framåt, absolut. Det känns som vi tar steg hela tiden varje gång vi träffas och gör något. Vi utvecklas framåt men det skiljer fortfarande tio års erfarenhet av futsal på planen, säger förbundskapten Lars Ternström till Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

Sverige inledde matchen med att ta ledningen efter fem minuter. Portugal vände matchen och kunde sedan gå in i paus med 3-1 ledning. Andra halvleken slutade oavgjort.

– Jag är jättenöjd med tjejerna idag, trots att man aldrig ska vara nöjd med förlust. Men med utvecklingen av spelet kan jag inte vara något annat än nöjd, säger Lars Ternström och fortsätter:

– Mot Spanien fick vi inte till något anfallsspel då vi tappade bollen hela tiden i vårt uppspelsförfarande. Vi tränade på detta i morse och utvecklade det klart till dagens match. Vi vågade styra spelet och var trygga i det.

Förbundskaptenen Lars Ternström är också nöjd med allt det svenska laget tog med sig från 8-1 förlusten mot Spanien, till gårdagens match som slutade med 4-2.

– Är framförallt nöjd med hur det såg ut då vi släppte till klart färre målchanser. Vi lärde oss av misstagen och gjorde det bättre idag. Nu blir det repetition på de bitar vi nött på träning och förhoppningsvis kan det bli ännu bättre på söndag, avslutar förbundskapten Lars Ternström.

Imorgon klockan 11:00 spelar Sverige mot Italien, som även är den sista matchen i turneringen för F17-landslaget.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img