Ternström efter den historiska segern: ”Vi har gjort stora framsteg”

Det blev en fin avslutning för det svenska F17-landslaget nere i Portugal. Efter 1-8 i öppningsmatchen mot Spanien och sedan en knapp 2-4-förlust mot Portugal fick tjejerna avsluta helgen med en säker 4-0-seger mot Italien på söndagsförmiddagen.

– Futsal är väldigt mycket taktik och att man ska förstå roller. Det var tufft för oss första matchen efter en träning tillsammans bara. Men jag tycker vi gjorde stora framsteg redan i den andra matchen. Sen att vi klarar av ta ytterligare steg och även vinna en match är jättekul, säger förbundskapten Lars Ternström till svenskfotboll.se.

På resultattavlan syntes det att tjejerna gjorde bättre ifrån sig ju längre turneringen gick. Och att få avsluta med en fyramålsseger tror Ternström ger fortsatt självförtroende för spelarna, och inte bara inom futsalen.

– Det här tror jag har gett tjejerna självförtroende in i fotbollen också. De kommer att komma tillbaka till sina lag med mycket energi och dessutom en ny erfarenhet.

HÄR hittar du fakta från matchen med Sveriges målskyttar.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img