Ternström om avgången: ”Orken tar slut”

Under morgonen rapporterade Futsalbloggen om att tränaren Lars Ternström och IFK Göteborg Futsal går skilda vägar.

”Lasse har haft två framgångsrika år som huvudtränare för vårt herrlag och vi är tacksamma för hans insatser. Hans avtal har nu gått ut och vi har i samförstånd beslutat att inte förlänga det vidare. Det handlar alltså inte om något avhopp. IFK kommer presentera en ny tränare inom kort.” skrev IFK:s styrelse till Futsalbloggen.

Futsalbloggen har nu även pratat med Ternström, som säger så här:

– Jag har jobbat med futsalen i Blåvitt i ett år på heltid i princip. En del med futsalen, men även en hel del bredvid. Det har varit väldigt mycket, och även mycket runtom som sagt.

Han vill förtydliga att beslutet var hans eget, och att Blåvitt under hela processen velat ha kvar honom på posten.

– Varit alldeles för liten organisation under säsongen. En person kan inte ha så mycket ansvar som jag haft. Då är energin slut. Då orkar jag inte mer, så jag sa det för två månader sedan. Vi måste helt enkelt ha en bättre organisation.

Han fortsätter:

– Så mycket tid som jag tvingats lägga ned, det orkar man inte. Det är inga ”hard feelings”, jag kommer att vara kvar i föreningen och hjälpa till så mycket jag kan. De har frågat om sportchefsrollen, men det blir för mycket. Så det gäller att hitta en liten roll som inte handlar om heltid. Sedan får man se vad det blir, men tanken är att jag ska vara kvar.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img