Täfteå värvar trio

Täfteå IK förstärker sitt lag med tre spelare från Team TG Ungdom som åkte ur SFL förra säsongen. Spelarna det handlar om är målvakten Jonathan Renman och utespelarna Robin Arestav och Tobias Hedendahl Filipsson.

På Täfteå IK:s hemsida har tränaren Johan Eriksson följande att säga om nyförvärven.

Om Jonathan Renman:

– Kom till Thoren futsal från Thorengruppen fotboll i mitten av januari och hade aldrig stått i mål i futsal tidigare. I Jonte såg vi en snabb teknisk utveckling, en helt orädd målvakt som står upp bra, med bra fötter och reaktionssnabb, bra spelförståelse och tar mogna beslut i igångsättande av spelet. Blir kul att fortsätta följa Jontes vidare utveckling och tror att han kan växa ut under säsongen till en riktigt bra SFL målvakt. Kommer att tillföra stabilitet i försvaret under denna säsong och kommer absolut slåss om en plats som förstamålvakt! 2 matcher i SFL hittills, en av dem i vinsten mot Täfteå.

Om Robin Arestav:

En rutinerad målskytt med klipp i dojan som alltid levererar i fotbollen. I futsalen vann han skytteligan överlägset i distriktserien 2014/2015 och var en stark bidragande faktor till att Thorengruppen tog steget upp i SFL. I SFL blev det färre strutar men däremot utvecklade han försvarsspelet och är en fantastisk lagspelare som kommer att ge 100% i alla lägen för laget. Han kommer att bidra med ytterligare tyngd framåt och i rätt miljö och spelare runt sig utvecklas vidare till en målskytt i SFL!!

Om Tobias Hedendahl Filipsson:

På grund av långvarig skada så gjordes nog bara ca 4 matcher förra säsongen. Kommer tidigare från BKV Norrtälje där futsal/Five a side alltid varit ett komplement till fotbollen och har spelat sedan 6 års ålder. Tobias är en bollskicklig explosiv spelare och en inteligent spelfördelare. Sätter gärna igång spelet och även avslutar. Trotts sin ringa ålder ser jag ett moget spel med bra beslut och en ledareprofil i honom. Är övertygad att nu när han är frisk i kropp och kan vara med i försäsongsträningen kommer vara ett stort tillskott till Täfteå Futsal!

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img