Skada stoppade proffsdrömmen – nu ska han lyfta Söder mot toppen

När det var dags att börja på gymnasium flyttade den då 16-årige Daniel ”Jaffa” Jafarneiad till Lidköping, och nya klubbadressen blev IF Heimer.

Laget spelade i juniorallsvenskan, och tog efter en 2-0-seger mot självaste IF Elfsborg också hem DM-segern. DM-segern blev också startskottet för en karriär som verkligen började ta fart.

– Efter DM-segern hörde en agent av sig till mig, och fixade genast ett provspel med FC Fyn i Norge. Medan jag var där skulle jag även träna med Odense, och så hade han kontaktat Elches ungdomslag. Elche spelade då i den spanska andraligan, säger Daniel Jafarneiad till Futsalbloggen.

Provspelet med Fyn var igång, och det gick bra. Men med endast två veckor kvar till avresa mot Odense, för att sedan resa vidare till Elche, hände det som inte fick hända.

– Jag fick en bristning i baksida lår. Då sa agenten upp allting med mig. Vi gick igenom det hela och eftersom jag skulle vara borta så länge så struntade vi i det. Det tog slut där.

Talangen gick då tillbaka och började rehabträna hemma i Heimer igen, och efter några månader fick han klartecken från läkaren. Tidigare än han hade förväntat sig, men vad gjorde det?

– I den första matchen efter skadan gick baksidan igen. Då gick luften ur mig fullständigt och jag tröttnade på fotboll, säger han och fortsätter:

– Jag började ägna mer tid åt studierna, och satsade egentligen enbart på det. Jag studerade livsmedelsteknologi.

Efter studietiden blev han genast erbjuden arbete i Stockholm. ”Jaffa” tackade ja, och flyttade dit.

– I Göteborg hade jag spelat futsal under tiden jag pluggade. Spelade i Bakoteh FC, och vi slog både Göteborg FC och FC Ibra. Men sedan flyttade tränaren hem, och vi la ned.

– Men det gjorde ju inte så mycket för mig då jag skulle flytta till Stockholm, och väl på plats började jag kolla lite efter en ny klubb. Jag blev då erbjuden provspel i Falcao, men det hade blivit alldeles för lång pendling eftersom jag flyttat in på Söder.

I stället hittade han Söder Futsal, och han fastnade direkt för laget. Tillsammans med klubbkamraterna har han varit igång med futsalträningen sedan början av augusti, och de hoppas kunna hota Falcao och Örebro uppe i toppen.

– Det är riktigt bra här i Söder. Alla spelare är väldigt seriösa, och så även ledarna. Jag tror absolut att vi kan hota de lagen. Det kommer att bli tuffa matcher, men vi kan störa dem. Det är jag övertygad om.

Fotbollen då? Jo, den försöker han komma igång med lite smått. Men det verkar onekligen som ”Jaffa” stormtrivs på inomhusplanen.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img