Sverige i första seedningspotten

Måndagen den 23 januari 2017 är datumet som alla futsalälskare kan lägga på minnet. Det är då den första rundan i EM-kvalet startar.

Ett annat intressant datum är fredagen den 21 oktober vilket är då lottningen äger rum. Sverige har placerats i den första seedningspotten vilket innebär att man inte kan ställas mot starka nationer som Frankrike, Norge, England och Grekland – och Lettland och Georgien som är två högstseedade gruppvärdar.

seedning

Upplägg

Sverige inleder EM-kvalet med att delta i preliminary round som består av sju grupper. För att gå vidare till main round så måste man vinna sin grupp. I main round så tillkommer de 21 högst rankade länderna förutom gruppvinnarna från det föregående kvalet.

Tävlingsdatum

Preliminary round 23 januari-1 februari 2017
Main round 3-12 mars 2017
EM-slutspel 30 januari-11 februari 2018

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img