Klart: De blir Sveriges första gymnasium med futsalprofil

Att futsal växer i Sverige är inget nytt. Här kommer nu också nästa steg i rätt riktning som verkligen visar hur stor sporten blivit.

Idrottsgymnasiet Aspero Göteborg har valt att inför 2017 starta upp en särskild futsalprofil inom utbildningen, vilket ungdomsfotboll.se skriver. Det betyder att de blir de första i Sverige att göra en sådan satsning.

All träning kommer att bedrivas i Prioritet Serneke Arena. Den som kommer att leda träningarna är ingen mindre än Lars Ternström, förbundskapten för F17-landslaget och tidigare huvudtränare i IFK Göteborg.

Mycket spännande och kul att Aspero vill satsa på futsal. Jag ser att man behöver börja tidigare med futsal för att bli riktigt duktig så därför är detta en kanongrej. Futsalen kan också vara ett komplement till fotbollen för de som inte vill riskera att tröttna eller vara ett bra och roligt avbrott för de som även satsar på fotboll. Hoppas att många söker så kommer detta bli bra, säger han till ungdomsfotboll.se.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img