Nicklas Asp: ”Jag började glida över till det ganska naturligt”

Nicklas Asp var den unge talangen som tillhörde IFK Göteborgs a-trupp, nu många år senare är Asp tillbaka i sin gamla klubb som svensk mästare fast i en annan sport. Han är också lagkapten i landslaget sedan flera år tillbaka.

I ett reportage med magasinet Match berättar Nicklas Asp om hur han började intressera sig för futsal. Asp pratar också om sportens framtid.

– Sedan lämnade jag IFK och började spela med Torslanda i division 1. Då kände jag att det inte skulle bli något med fotbollen. Jag gav upp satsningen. Då fanns futsal och det var roligare. Jag började glida över till det ganska naturligt. Sen har jag alltid haft en talang för att spela inomhusfotboll.

2007 startade Asp och ett kompisgäng Göteborg Futsal Club. Gänget tränade då och då samt spelade i Göteborg Futsal Liga, ligaspelet var ett DM med kvalificering till SM.

– Futsal blev större och det dök upp fler lag. Vi fick snabba framgångar, spelade SM-slutspel och gick långt. Och när vi tog SM-guld 2011 med Göteborg Futsal Club blev det en större boom. Då började förbundet att planera ett landslag och 2012 drog de första landskamperna igång. 2014 startade svenska futsalligan.

Svenska Futsalligan är nu inne på sin tredje säsong. De två första säsongerna vann Göteborg Futsal Club och IFK Göteborg Futsal SM-guldet, med Asp på planen. Sporten växer och Asp tror att futsalen har en framtid i Sverige.

– Jag är övertygad om att det bara är en tidsfråga. Fotboll är Sveriges största idrott. Vi har en vinter och ett spelupphåll som är den längsta i världen. Det är en stor lucka att fylla för fotbollspubliken. Och det börjar elitklubbarna förstå. Det var en av många synergier som IFK Göteborg såg för ett år sedan. Vi kommer snart att gå förbi handboll och innebandy publikmässigt.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img