Hammarby IF: ”Vi vill bidra med att lyfta sporten”

De senaste åren har klassiska föreningar som IFK Göteborg, GAIS och ÖSK hakat på trenden att satsa på futsal, och nu i våras gick Hammarby IF ut med att även de kommer att satsa på sporten.

Förre storspelaren Hans Eskilsson fick rollen som sportchef och Michel Basberber kommer att träna division 1-laget. Laget kommer bland annat att bestå av ikoner som Max von Schlebrügge, Suleyman Sleyman, Haris Laitinen och Lasse Eriksson tillsammans med erfarna futsalspelare.

I ett reportage med magasinet Match berättar Hammarbys föreningschef Peter Kleve om varför Bajen väljer att satsa på futsal.

– Vi vill bidra med att lyfta sporten och skapa ett supporterintresse. Att allt fler människor börjar prata om futsal. Till en början kommer vi att spela med fem-sex futsalspelare och flera före detta a-lagsspelare i Hammarby. Det blir kul för supportrarna som kan känna igen gamla spelare säger Kleve och fortsätter:

– Vi kommer att spela i Eriksdalshallen. Om det kommer över 1 000 personer på en av våra fem hemmamatcher så är vi nöjda. Men fokuset första året är att lyfta futsal som sport.

Hammarby kommer under debutsäsongen att spela i division 1 Södra Svealand. Skulle klassikerföreningen vinna serien, då väntar kval till SFL med lag från SFL samt lag från andra division 1-serier.

Hemmamatcher 

12 Nov. Hammarby IF FF – IK Hephata
26 Nov. Hammarby IF FF – Stockholm Futsal Club
7 jan. Hammarby IF FF – Åbackarna BK
21 Jan. Hammarby IF FF – IFK Nyköping
28 Jan. Hammarby IF FF – IFK Mariefred

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img