Nu är det bestämt: FC Mellerud spelar på hemmaplan

Det är ju fullt normalt att ett lag spelar på hemmaplan, men inför debut säsongen i SFL var det inte självklart för FC Mellerud, men nu har man bestämt sig för att spela sina matcher i Rådahallen, Mellerud.

Det är kanske inte så självklart som man tror att ett lag spelar på sin hemmaplan. Det finns många aspekter att ta hänsyn till, som publikkapacitet och faciliteter. I Mellerud med knappt 8000 invånare i kommunen är Rådahallen byns enda sporthall med läktare, som rymmer 250 sittande personer. Det var det i våras när FC Mellerud spelade förkval till SFL mot Nol IK. Inför ett sprängfyllt Rådahallen vände man underläge 1-5 till seger 6-5 och gick vidare i kvalet. Kommunens invånare slöt verkligen upp bakom futsal-laget och ger stort hopp om fantastiskt stämning kommande säsong.

I Rådahallen har vi 250 sittplatser, tyvärr, vi hade gärna sett fler åskådare. Men det är viktigt att spela alla matcher på hemmaplan och att Melleruds-borna får se bra futsal, berättar FC Melleruds Valon Gashi.

Spela i Trollhättan

FC Melleruds alternativ hade varit att spela i Trollhättans stora arena, Älvhögsborg. Den har en kapacitet på 2700 åskådare, vilket är en stor skillnad mot Rådahallen. Men Älvhögsborg används redan av ett futsallag i Skoftebyns IF. Men hade klubben valt att spela där, så hade man förmodligen inte fyllt arenan till hälften. Samtidigt som Melleruds-borna inte fått samma närhet till laget. Alla lag behöver sina supportrar på plats.

FC Mellerud är kommunens och hela Dalslands enda elitlag, vilket gör att förhoppningar om en fullsatt arena ökar betydligt. Detta tillsammans med en del bortasupportrar på matcherna, som kommer få trängas med hemmafans i Rådahallen. För precis som i övriga delar av Sverige så växer futsalen även i Mellerud.

Det blir större och större för varje dag som går, både i media och med allt runt omkring, berättar Gashi.

fc mellerud publik rådahallen
Ett fullsatt Rådahallen i Mellerud

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img