Stabil seger i hisingsderbyt

Alldeles nyss spelade Torslanda IK Futsal sin första träningsmatch för säsongen, ett hisingsderby mot nystartade IF Warta Futsal.

Sammanfattning

Torslanda tar kommandot direkt och för spelet med bollrullnning runt Warta-försvaret, under en längre tid. Warta lyckas inte bryta mönstret och Torslanda får till ett par hyfsade chanser. Stort tålamod ger hemmaledning.

Snabb replik av Warta efter spel med flygande målvakt från Torslanda som misslyckas totalt, Warta bryter boll och det blir rörigt framför Torslanda-mål vilket resulterar i mål. Hemmalaget fortsätter att föra spelet med bollrullning vilket ger några målchanser, och några inspel centralt i Warta-försvaret ger fler chanser.

I slutet av första halvan av första halvlek är spelet böljande och rörigt. Torslanda får till ett fint spel som avslutas med skott i krysset signerat Fredrik Augustin. Warta försöker att etablera ett spel men stoppas av ett organiserat Torslanda, som också utökar ledningen två gånger innan Warta reducerar innan paus.

I andra halvlek inleder Torslanda med jokerspel som ger mål omgående. Laget fortsätter med jokerspel och Warta kan reducera efter en kontring. Ännu ett vågat jokerspel ger Warta kontringsmöjlighet som resulterar i en farlig chans.

Torslanda fortsätter att föra spelet med stort tålamod som ger flera stolpskott på kort tid. Ett anfall som lirkar upp Warta hittar till Joel Pettersson som gör mål. Efteråt får Björn Niklasson styra in bollen efter ett fint anfall som kommer på omställning. Bägge lagen hittar målet efteråt och slutresultatet blir 10-5 till ett taktiskt skolat Torslanda IK.

Matchfakta: Torslanda IK Futsal – IF Warta Futsal
1-0 Joel Pettersson
1-1
2-1 Fredrik Augustin
3-1 Teodor Linden
4-1 Martin Christiansson
4-2
5-2 Joel Pettersson
5-3
6-3 Joel Pettersson
7-3 Björn Niklasson
7-4
8-4
9-4
9-5
10-5

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img