Klart: Höstens landskamper sänds i TV4: ”Det betyder jättemycket”


Att futsal växer så det knakar kan knappast ha undgått någon, och inte lär utvecklingen stanna av till årets säsong heller.

Nu kommer nästa stora nyhet för sporten. Alla sex landskamper under hösten kommer att sändas – av TV4.

– Vi har under en tid haft en dialog med TV4 om att hitta en möjlighet att lyfta sporten till en ny nivå. Då är ju sändningarna en viktig del i det för att få ut sporten. Där har vi nu också landat i en bestämmelse att alla höstmatcher sänds, säger Per Broberg, projektledare för Svensk Futsal.

– Sedan får vi helt enkelt ta det därifrån, och jag hoppas naturligtvis på ett fortsatt samarbete.

Hur kommer sändningarna se ut?

– Det kommer vara en bra produktion med minst tre kameror och rätt mycket folk runt matcherna. Det kommer även att vara en expertkommentator på plats tillsammans med en kommentator.

Vad betyder det här för sporten?

– Jag tror att det betyder jättemycket. Dels får vi en plattform att få ut sporten, med en väldigt professionell sändning. Vi kan lyfta sporten till en professionell nivå. Där jobbar vi även med att spela i bra arenor som kan visa den positiva sidan av sporten.

Trots att dialogen med TV4 pågått under en längre tid, så har det inte handlat om att försöka övertala kanalen.

– Nej, dialogen har varit positiv. Sedan är det många saker som ska falla på plats innan det blir klart. Dels måste man kolla långsiktigt. Sedan är ju vi väldigt måna av att även få något kortsiktigt, för vi vill få ut matcherna så snart som möjligt. Förhoppningsvis kan vi diskutera djupare kring en fortsättning. Bland annat diskuteras det SM-slutspel.

Alla sex matcher kommer att sändas i TV4 Sport. Den första matchen är mot Tjeckien den 29 oktober i Umeå Energi Arena VIND.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img