ÖSK vidare efter dramatisk avslutning

Under fredagskvällens andra match i Örebro Open Futsal Cup blev det ett klassikermöte mellan Örebro SK och Djurgårdens IF. En match som lockade en hel del publik.

Sammanfattning

Lagen känner på varandra inledningsvis och försöker komma förbi respektive försvar utan att lyckas särkilt bra. Det är en ganska tempofattig match, lagen får varsitt avslut som går på mål.

Dana Kuhi får till avslut som täcks av Djurgårdsförsvar. ÖSK tar sedan ledningen genom Alen Rastoder som gör sin gubbe och ger hemmalaget 1-0. Snabb replik av Djurgården som räddas av ÖSK-spelare.

Matchen går fram och tillbaka och Simon Johansson står för ett par fina räddningar under en period där Djurgården skapar en del lägen.

Lagen ger och tar i slutskedet av första halvlek. ÖSK rullar boll runt Djurgårsförsvaret, kommer runt på kanten, får till ett avslut som går över. Djurgården får till en omställning därefter och skjuter över. ÖSK ökar sedan på ledningen innan paus genom Senad Berisha.

Andra halvlek inleds av ett snabbt anfall av djurgården. ÖSK replikerar med skott som blockas och befäster sin position framför DIF-målet.

Matchen går fram och tillbaka utan att något lag skapar något riktigt farligt. Blomqvist får ett avslut utifrån. Dubbelchans av ÖSK efter en omställning och ÖSK rullar bollen och Alen Rastoder kan sedan skjuta in bollen i mål. Stolpskott av ÖSK nästan direkt, efter en kontring.

Djurgården känner sig stressade och försöker få igång ett snabbt spel vilket blir för hastigt, ÖSK kontrar flera gånger. Två snabba mål av Djurgården och nu är det match igen. Djurgården pressar ÖSK och får till flera chanser som blockas av uppoffrade spelare. ÖSK får till några chanser.
Djurgården tar timeout vilket ger resultat, kvittering efter fint spel av djurgården.

Sista två minuterna präglas av svängigt spel. ÖSK får en straff som Senad Berisha sätter. Djurgården satsar på jokerspel utan att lyckas.

1-0 Alen Rastoder
2-0 Senad Berisha
3-0 Alen Rastoder