Örebro Open Futsal Cup: Timmarna innan premiären


Jag klev av tåget och tog mina steg från perrongen. Resan från Linköping hade tagit cirka två timmar med ett stopp i Mjölby inräknat. Vädret var grå och uddlös. Örebro är en stad som jag inte är så bekant med sen tidigare, denna gamla residensstad har dock gett mig glädje under tonåren, i form av bågrock från Örebrobandet Kenneth and the Knutters. Jag vandrar vidare mot parkeringen, där möts jag av en bekant röst som jag har hört förut fast i mediala sammanhang.

Rösten kommer från Johan Ivhall, ordförande i ÖSK Futsal och en profil inom svensk futsal. Han hälsar mig välkommen och frågar hur resan har varit. Eskorteringen till hotellet präglas av lite prat, några telefonsamtal som Johan får och ett stopp på ett lunchställe då IFK Uddevalla hade beställt mat som skulle levereras från arrangören.

Tre timmar innan den första matchen är jag på plats i Idrottshuset där allt ska utspelas under helgen. Trots att Johan uppenbarligen är stressad så är han på gott humör och ger mig en visning i arenan och även ÖSK Futsal-kontoret, ett litet rum på få kvadratmetrar som är inrett med ett skrivbord, spelkonsol, bråte och en tv.

Det mesta är redan klart inför premiären men arrangören har fortfarande småsaker som ska fixas. Ljussättning till produktionen skall testas, det munhuggs mellan Johan och medarbetaren som hjälper till, vilket slutar med skojbrottning mellan killarna. ÖSK-flaggor och reklamskyltar ska sättas upp, funktionärerna gör sedan sin entré och kamereror inför webbsändningarna placeras under tiden. Tiden går och några timmar senare är turneringen igång.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img