Så slutade finalen

Under söndagen spelades den historiska finalen i premiärupplagan av Örebro Open Futsal Cup. I finalen ställdes arrangörsklubben ÖSK Futsal mot rivalen Örebro Futsal Club. Det sistnämnda laget har trots sämre serieplacering slagit ÖSK två gånger under förra säsongen, så det vore inte konstigt om det fanns hjärnspöken hos ”storebror” innan matchen.

Publiken som hade hittat till Idrottshuset fick bevittna en dramatisk upplösning av matchen. Med sex minuter kvar har bägge lagen fem fouls var. ÖFC som ligger under med 3-2, jagar kvittering. Med tre minuter kvar får ÖSK straff som Dana Kuhi missar, men efteråt får ÖSK en ny straff som samme Kuhi bränner.

ÖFC som jagar kvittering får en straff som Fredrik Johnsson sätter. Med 15 sekunder kvar så missar Senad Berisha ännu en ÖSK straff, och lagen går till straffläggning.

Lagen sätter sina tre straffar och straffläggningen går till sudden. Spelarna fortsätter att sätta straffarna och till slut kan Simon Johansson ta ÖFC:s straff som också blir straffseriens enda räddning. Örebro SK Futsal är vinnare av Örebro Open Futsal Cup.

Simon Johansson. Foto: Krister Melin
Matchhjälten Simon Johansson. Bilden är tagen under fredagens match mot Djurgårdens IF. Foto: Krister Melin
Foto: ÖSK Futsal
Vinnarna av Örebro Open Futsal Cup. Foto: ÖSK Futsal

Matchfakta
0-1
1-1
2-1 Simon Blomqvist
3-1 Dana Kuhi
3–2
3-3 Fredrik Johnsson

Straffläggning

1-0 Senad Berisha
1-1 Didar Caliskan
2-1 Dana Kuhi
2-2 Fredrik Johnsson
3-2 Pajtim Abazi
3-3

Suddenstraffar
4-3 Senad Berisha
4-4 Fredrik Johnsson
5-4 Dana Kuhi
Räddning

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img