Han vann skytteligan i Örebro Open Futsal Cup

Han gjorde comeback från en korsbandsskada, öste in mål i Örebro Open Futsal Cup mot SFL-lag och skadades sedan efter en målgest under samma turnering. Futsalmagasinet fick en pratstund med profilen Markus Hulander, assisterande tränare i Halmstad Futsal Klubb och skytteligavinnare i Örebro Open Futsal Cup.

Markus Hullander. Foto: Halmstad Futsal Klubb
Markus Hulander. Foto: Halmstad Futsal Klubb

Berätta lite om dig själv och din spelarbakgrund

– Jag är från Ulricehamn, där jag gick på fotbollsgymnasium som var väldigt mkt five a side, då vi mest tränade inomhus på grund av att det var svårt att hitta träningsplaner. Så en gedigen grund som futsalspelare.

– Som utespelare blev det som bäst ett inhopp i div 3 med Ulricehamns IFK. Annars har jag spelat mest i div 4 och 5 efter en flytt till Halmstad för studier där jag utbildade mig till idrottspsykologisk rådgivare.

– Jag har nu varit spelande fotbollstränare i tre år. Sedan andra halvan av 2016 har jag tränat damer i div 2. Drog sönder både menisk och korsband under 2015 så jag har inte spelat fotboll på ett och ett halv år. Matchen mot IFK Uddevalla(Örebro Open) var första matchen sedan januari 2014. Jag är även spelande assisterande tränare samt kassör i Halmstad FK.

Tankar om helgen från Örebro Open Futsal Cup?

– Helgen i Örebro var fantastisk, både sportsligt då vi fick se och lära. Vi fick mäta oss med de bästa och under långa stunder i matcherna mot SFL-motstånd känna att vi kan matcha dem försvarsmässigt. Men också socialt då vi hade förbaskat roligt och kunde svetsa ihop gruppen ytterligare. Vi hoppas på en inbjudan nästa år också då detta var ett perfekt avstamp inför säsongen och som jag tror lyfter oss en nivå i år spelmässigt och taktiskt, säger Markus och berättar lite om sin comeback som skedde mot SM-tvåan IFK Uddevalla:

– För egen del visste jag inte alls vart jag stod inför min första match på ett och ett halv år. Men jag har alltid haft en näsa för mål genom hela karriären. Men jag var osäker på om jag skulle få spela libro eller vinge. Men det brukar bli en del mål, och jag gillar cuper med publik, att då höja mig ett snäpp och gärna bjuda på lite finesser och målgester.

– I efterhand känns det dock en aning klantigt att ta den risken då jag stukade foten i landningen efter back-flipp-försöket från sargen. Men visst ska man väl fira ett hattrick mot SFL motstånd(Täfteå)?! Att dessutom vinna skytteligan mot så knivskarpt motstånd med så många bra spelare på bara två matcher, det får man vara nöjd med! Mest imponerade Albert Hesini och landslagsmannen Fredrik Söderqvist, båda från IFK Uddevalla på mig. Hesinis snabba fötter och Söderqvist millimeterpassningar och tunga skott.

Du vann skytteligan i Örebro Open mot landslagskillar som Dana Kuhi och Fredrik Söderqvist. Siktar du på att vinna skytteligan i division 1?

– Vet inte hur troligt det är att jag är med i toppen av skytteligan då jag har en fyra veckors semesterresa inbokad och jag kommer i mitten av säsongen att missa flera matcher tyvärr. Men jag hoppas att Jakob Adolfsson (Tvååker div 1) kommer igång med oss i år igen och att David Lundberg som inte heller var med i Örebro men som var vår bästa målskytt förra säsongen. Då kommer vi att ha en bra målproduktion när jag är borta.

Söndagen den 13 november har Halmstad Futsal Klubb hemmapremiär mot FC Paratodos, och att bara få se Markus Hulander på planen är värt ett besök.

Notis: Futsalmagasinet har fått rapporter om att ÖSK:s Senad Berisha noterades för 6 mål i Örebro Open, varav 2 mål kom efter ordinarie tid.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img