Åsebro/Brålanda redo för seriespel

I flera år har damerna från dal, Åsebro/Brålanda, vunnit det mesta i sin väg i futsal. Förra säsongen var ett undantag, eller ett mellanår som tränaren Glenn Öder vill ha det till.

Förra året hade vi ingen toppen säsong i futsalen, men åren innan så vann vi allt. Det kan ha att göra med att vi tappade ett par nyckelspelare förra säsongen, men två-tre spelare borde inte påverka så mycket. Jag tycker vi har ett starkt lag nu och hoppas att förra säsongen var ett mellanår, berättar tränaren.

Åsebro/Brålanda skall spela svenska fotbollsförbundets regionala seriespel kommande säsong, som är kvalificerande till SM. Serien spelas i sammandrag, på tre olika platser under vintern.

Det ska bli kul att vara med, jag tror det är ungefär som herrarnas serie, med en division 1 serie. I vår serie är vi sex lag från Nordvästra Götaland, bland annat IK Gauthiod och IFK Skoghall, berättar Öder.

Utomhussäsongen är över för damerna sedan nästa en månad tillbaka och sedan dess har man tränat stenhårt inför futsal säsongen.

Vi tränar stenhårt med tre pass i veckan. Nu har vi serien vi satsar på och vi vet att vi möter ruskigt bra lag där, det kommer bli en bra erfarenhet för oss.

Osäkerhet kring tränarfrågan

Samtidigt som man är ute och tittat på potentiella nyförvärv till säsongen, är tränarfrågan en lös tråd som klubben borde knyta upp. För några veckor sedan klev den andra tränaren Lennart Lindström av jobbet efter två år på posten. Om några veckor är Glenns kontraktstid slut, utan att veta vad som händer efter det.

Vi har ju börjat ringa runt och har några på G, men ingenting färdigt. Ingen som provtränat med oss heller. Vi vet inte än hur det blir med träningar eller något sen, det är bara jag kvar. Får se hur jag gör, men är kvar november ut.

Säsongens första match blir den i Bollhallen i Dals-Ed mot Skövde Kvinnliga IK den 6:e november.

Läs även om Eskilstuna Uniteds satsning på damlag i futsalens seriespel

Lagen i serien:

  • Eds FF
  • IFK Skoghall DF
  • IK Gauthiod
  • Råtorp IK
  • Skövde Kvinnliga IK
  • Åsebro/Brålanda

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img