INFÖR SFL: Skoftebyn: ”Går hårdare på ett resultatmål i år”

Skotebyns IF laddar för ännu en säsong i Svenska Futsalligan. Detta gör man efter succén förra året, då man slutade på en tredjeplats i den södra tabellen.

Skoftebyn spelar fotboll i division 2, men futsal i svenska högstaligan. Laget började försäsongen i september, så inledningsvis var det mycket fokus på det taktiska.

Vi började träna redan i september. Alla spelar även fotboll, så fokus i futsalen har legat på det taktiska och känna på bollen lite. Vi ligger på tre träningar i veckan sedan oktober månad, men nu kommer vi även lägga till ett fyspass, berättar tränaren Daniel Andersson.

En styrka som talar för Skoftebyn inför kommande säsong är att man har fått behålla truppen. Något Andersson ser som är nöjd med:

Denna säsong har vi med nästan alla från förra säsongen vilket var prioritet. Vi behöver alltså inte börja från grunden som vi gjort de andra säsongerna.

Hoppas få loss spelare i tid

Förra säsongen var Skoftebyn bara två poäng ifrån slutspel, som Uddevalla tog framför dem. I år blir det minst lika tight, tror tränaren.

Förra året kom vi trea och utmanade om slutspelsplatserna till sista matchen. Efter att serien vände var vi det laget som tog mest poäng av alla lag i södra. Givetvis vill vi inte vara sämre än förra året. Men vi är precis som många av de andra lagen beroende av att vi får loss spelare till seriestart.

Problemet är att vi har några spelare som spelar division 1 utomhus. De har sin sista match 5:e november, vi har seriestart 6:e november. Skulle de gå till kval så förlängs det. Men sen ska vi inte heller glömma att de andra lagen blivit bättre. Får till exempel Borås loss sina spelare tidigt så är de alltid bra och de kommer kunna störa alla lag. Skövde är en nykomling som har spelare som redan nu kan utmana om topp 2 i serien. Det kommer bli jämnt och väldigt tufft även i år.

För Skoftebyns del så har man blivit av med Anton Lundqvist som går till Mästarna Göteborg. I övrigt har man blivit förstärkta av Jonas Emanuelsson, Eric Broman, Kristoffer Back och Engjell Ramadani. Eventuella förluster kan tillkomma, tillägger Daniel Andersson, beroende på studier och eventuella operationer på någon spelare i truppen.

IFK favoriter

Angående sina motståndare så tror inte Daniel Andersson att någon match blir lätt, men ser Göteborg som favoriter.

Denna fråga är svår. Helt ärligt så ser jag ingen match som är lättare eller svårare än någon annan. Inför säsongen ser alla lagen väldigt starka ut. Det blir tuffare för varje år. Men IFK Göteborg har alla förutsättningar för att vinna även i år. Tyvärr har alla andra lag varit ganska långt efter. Men avståndet minskar för varje år.

Och det är ett avstånd som Skoftebyn vill minska redan i år, genom att ha siktet inställt på slutspel.

Vi har jobbat för det och går för det. De andra åren har vi haft utvecklingsmål, i år går vi hårdare på ett resultatmål. Men vi är inte dumma, vi fattar att yttre faktorer och andra saker behöver stämma för att så blir fallet.

Bra förutsättningar i Älvhögsborg

Fjolårs-trean har dock alla förutsättningar att utvecklas och lyckas. Man har tillgång till en suverän anläggning som har allt.

Älvhögsborg är en suverän arena och jättebra anläggning som är mycket mer än bara en A-hall. Vi har möjlighet till gym, bad och flera hallar som vi kan bedriva målvaktsträning i, så både A-lag och U-lag kan träna under samma tidpunkt. A-hallen är en jätteutmaning för oss. Den har en publikkapacitet på 2500 och just nu kanske lite stor, även om vi förra året hade ett publiksnitt på 701 åskådare. Men vi ser det bara som en utmaning och är lite småkära i vår ”hemmaborg”.

Skoftebyn ser fortsatt starka ut, även om lagen runtomkring också förstärkts. Men med ett år med rutin i ryggen, blir Skoftebyn ett lag att räkna med säsongen 16/17

Fakta: Skoftebyns IF Futsal

Placering i fjol: Trea i SFL Södra
Nyförvärv: Jonas Emanuelsson, Eric Broman, Kristoffer Back och Engjell Ramadani.
Spelarförluster: Anton Lundqvist (IFK Göteborg)

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img