INFÖR SFL: Falcao: ”Ibland kan en förändring vara bra”

Falcao har under de senaste åren varit ett lag att räkna med. Utan några större problem har de tagit sig till SM-slutspelet båda gångerna, sedan SFL blev till.

Till i år har dock en hel del förändringar skett i laget, och därför kommer den här säsongen bli intressant på många vis.

Futsalmagasinet har fått några ord med lagets tränare, Alli Darwich, om hur hans tankar går inför den stundande säsongspremiären.

Hur har er uppladdning sett ut?

– Ja, först och främst har den inte varit så lång. De flesta spelarna har haft fotbollen fram till nu. De övriga har vi haft igång i en tre-fyra veckor ungefär. Sedan har de andra fyllt på allt eftersom, säger Darwich till Futsalmagasinet och utvecklar:

– Det positiva med att de hållit igång med fotbollen länge är att de är extremt bra tränade när de kommer till futsalen nu. Så om man ska se något positivt med det är det att de har ett riktigt bra tempo i kroppen.

SFL (Svenska Futsalligan) har varit aktiv i två säsonger, och båda gångerna har Falcao tagit sig till slutspel. Men båda gångerna har de också fått respass i semifinalen.

– Vi har samma målsättning som förra året, att ta oss till slutspel. Sen kan allt hända. Självklart vill vi vinna SM-guld, men i år är målsättningen att ta oss till slutspel.

Vad har ni ni blivit bättre, respektive sämre, på till i år?

– Det som blir spännande i år blir att se hur de nya grabbarna kan tackla ansvaret att ta över efter de gamla grabbarna. Det är duktiga futsalspelare, och ibland kan en förändring vara bra.

– Men vi har nog tagit några stek bakåt rent taktiskt, i och med att vi förlorat bra utbildade futsalspelare. Det är erfarenheter och mycket spel som ger det taktiska hos en spelare, så i år är det lite som att börja om från grunden igen. Men samtidigt tycker jag att de nya spelarna är mottagliga, och de lär sig fort.

Vilka vinner SM?

– Jag får nog säga IFK Göteborg, men sätt Falcao inom parentes som en outsider.

På frågan om vilken spelare han gärna hade sett i sitt lag behöver han inte tänka länge.

– Messi. Men hade vi haft honom får vi nog ändra svaret på förgående fråga till Falcao, skrattar han.

Falcao FC träningsspelade nyligen mot Djurgården, och vann den matchen med 10-2. Den 6 november är det dags för seriepremiär hemma mot Örebro FC.

Fakta: Falcao FC

Placering i fjol: Etta i SFL Norra
Nyförvärv: Josef Rakez (Nacka Juniors FF), Ricardo Gray (Nacka Juniors FF), Charbel Chamoun (fotboll i Syrianska FC), Zelijko Konrad (U21-landslagsmålvakt från Kroatien), Abud Keriakes.
Spelarförluster: Michel Basberber, Patrick Pupparo, Peyman Pahlevan, Christoffer Jönsson.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img