ÖFC startar ungdomslag: ”Pratat om det länge”

Det startas allt fler ungdomslag i våra futsalföreningar där ute. Det andas framåtanda och senast är det Örebro Futsal Club som tagit initiativet till ett nytt lag.
Det här är något som vi pratat om i ett par år men som av olika anledningar inte blivit av. Vi fick lite draghjälp när vi i början på augusti fick ett samtal från några ungdomar med framåtanda från olika fotbollsklubbar i stan. Vi hade ett första möte där ungdomarna berättade lite om sina futsal kunskaper och att dem ville spela futsal under Örebro Futsal Clubs namn. Ungdomstruppen består av killar som i huvudsak är mellan 16-18 år och det ska superkul att följa deras utveckling. 4 av dem har redan visat att de kan vara med och hjälpa till med spel i A-laget. Det visade de prov på när vi spelade Örebro futsal Open cup för två helger sen, där de spelade, skriver Örebro på sin hemsida.

En av killarna bakom iden är Amir Bosnjakovic som här berättar lite om det nya laget.
Vi valde att ta kontakt med ÖFC för vi visste att det var en seriös förening som gör mycket för futsalen i Örebro. Vi tycker att vi har blivit bra bemötta och vi känner att de har lyssnat på oss och tagit till sig våra ideér, funderingar och önskemål.
Vi förväntar oss att utvecklas som ett lag framförallt i defensiven för vi har många skickliga individer som behöver svetsas samman. Vi tänker att det är ett steg i rätt riktig för vår futsal och början på en spännande resa. Serien och träningarna är ju också en del av utvecklingen och vi satsar på att ta oss till högre serie och vinna den här serien först.

Örebro FC ungdom kommer att spela i futsalens division 3 sydöstra Örebro kommande säsong och får bland annat möta Örebro SK Söder, FC päronbollen och Sköllersta IF.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img