INFÖR SFL: ”Vi ska garanterat hålla oss kvar”

Täfteå IK, hur ska det gå för dem i år? Futsalmagasinet fick en pratstund med tränaren Henrik Bergdahl som en del av artikelserien ”Inför SFL”.

Vad har ni för målsättning för säsongen?

– Målsättningen är inledningsvis att bli bättre än föregående säsong (sjätte plats i SFL-norra). Vi har många nya spelare och behöver ge det lite tid att spela ihop oss. Går det smidig att få ihop laget så kommer vi givetvis att höja målsättningen, men vi ska garanterat hålla oss kvar.

Har ni ändrat något i erat upplägg från tidigare år?

– Har kommit igång tidigare i år, har tränat hela oktober. Föregående säsong så hade vi kval i fotbollen fram tills sista helgen i oktober.

Vilka lag går till slutspel?

– ÖSK får ses som favoriter med sin professionalism och jämnhet, men dom är lång ifrån ostoppbara. Det kommer bli en mycket jämn serie, tror inte det skiljer många poäng mellan dom i botten och toppen. Örebro futsal tror jag blir den roliga positiva överraskningen iår. Många lag som har mycket nya spelare, då gäller det att spelet sitter relativt fort.

Vinnare av SFL?

– Göteborg är ett eller två hack före alla andra, har dom inte en extrem otur eller tappar spelare som blir skadade så vinner dom. Dom har visat att dom håller på Europanivå.

Tränar hur mycket?

– Tre pass plus match per vecka, rena boll och utvecklingspass.

Truppen?

– Målsättningen var att ha truppen klar betydligt tidigare, men vi fick backa från den för det var lite för mycket kanske och tveksamheter. Div.1 fotbollen gör sin sista vecka nu och där kan det komma loss ett par spelare som kan bli aktuella.

Om du fick drömma om en spelare att ha i ditt lag, levande eller död vem skulle du valt?

– Är ju så tråkigt att säga Messi. Jag tar Damien Duff, trollgubbe och dribbler i blackburn Rovers. Mest känd för svenskar som den som snurrade upp Alexander Östlund så mycket att det blev hans sista landskamp.

Himmel eller paradis? Fotboll eller futsal?

– Futsal alla dagar i veckan

Att få ihop det med träningsmatcher i Norrland är svårt, och Henrik beskriver att man får leta med ljus och lyktor över hela Norrland för att hitta bra träningsmatcher. Även att de har varit tvungna att åka långväga för att få bra matchning inför årets SFL.

Så har träningsmatcherna sett ut:

Täfteå IK vs Sandåkerns SK 13-3

Täfteå IK vs Nol IK 4-5

Täfteå IK vs Halmstad FK 3-5

Täfteå IK vs Borås AIK 5-1

Fakta: Täfteå IK

Nyförvärv: Jonatan Renman, Tobias Hedendahl Filipsson, Robin Arestav (Team TG FF), Henrik Andersson, Oscar Kröger, Elias Norin, Mathias Strandgren (Comeback), Fredrik Johansson (Malå), Albin Näslund (junior).

Spelarförluster: Emil Sjöberg, Philip Andrieu (Guif), Daniel Jonsson, Markus Forsmark, Måns Sundström (slutar), Simon Eriksson (skada), Marek Strelczyk, Teddy Edlund (USA)

Hemmaarena: Energi Arena Vatten. Täfteå IK snittade förra säsongen på 250 personer/match.

Tränare: Henrik Bergdahl, Johan Eriksson, Magnus Lönnberg.

Fjolårs placering: Sexa i SFL Norra

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img