INFÖR SFL: Torslanda IK: ”Jag skulle bli besviken om vi inte går till playoff”

Torslanda IK Futsal är som en ny förening till år. Hopslagningen med Avenyn, och fortsatta storsatsningar från klubbens sida, har gjort laget till en av aspiranterna till slutspelet i år.

Under tisdagskvällen är det dags för premiär, och det mot nykomlingen Skövde United.

Futsalmagasinet fick en pratstund med tränaren Fredrik Augustin, som verkligen ser fram emot säsongen.

– Det har varit en lång tid av förberedelser, så det är väldigt skönt att det äntligen ska dra igång.

Hur har uppladdningen sett ut?

– Vi tränar tre tvåtimmarspass i veckan, då vi märkt att det höjer kvalitén med tre tvåtimmarspass i stället för fyra stycken en och en halvtimmespass. Vi har kört sedan den första september, men jag kom in den första oktober då jag var pappaledig.

– Vi har lagt mycket fokus på att behärska tre olika spelsystem, och framför allt på försvarsspelet. Där har vi lagt väldigt mycket tid. De senaste veckorna ha varit mer anfallsinriktat med fasta situationer.

Han berättar vidare att han är väldigt nöjd med truppen till årets säsong.

– Vi har fått en riktigt stark trupp. Vi har i stort sett fått behålla alla spelare, och fyllt på med tre riktigt bra spelare. Tiotalet har spelat sedan 2010, och gjort det riktigt bra, så jag känner mig nöjd. Många har även spelat bra under fotbollssäsongen, vilket märks på självförtroendet de kommer med till futsalsäsongen.

Nyckeln till en framgångsrik säsong? Bra bredd i laget.

– Förra året var vi i ledning vid nyår, och sedan tappade vi det mot slutet. Det hade ju lite att göra med att vi hade en tunn trupp. Men till i år har vi stärkt upp, och jag skulle bli besviken om vi inte går till playoff.

Ytterligare en anledning till att Torslanda kan gå mot en bra säsong är att de hållit en hög kvalité under sina träningar. Förutom att de i stället satsat på tvåtimmarspass har de även haft en väldigt bra närvaro på träningarna.

– Vi har samarbetat med fotbollsklubbarna på ett bra sätt, vilket gjort det möjligt att bedriva futsalverksamhet även under fotbollssäsong. Vi har även kunnat använda oss av Torslandas fotbollsspelare för att kunna bedriva en bra träning. Det är inte jättevanligt inom futsalen att man kan börja såpass tidigt som vi ändå gjorde.

Vilka vinner SM i år?

– Det gör Torslanda IK. Vi kommer att möta Örebro SK i finalen.

Fakta: Torslanda IK

Placering i fjol: Femma i SFL Södra (Avenyn United FC)
Nyförvärv: Andreas Jernarp, John Sallhag, Anders Gonzalez
Spelarföruster: Anders Kallin, Johan Forseström

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img