INFÖR SFL: Skövde United vill etablera sig i högstaligan

Under tisdagen spelas säsongens första SFL-match. Torslanda IK Futsal tar emot Skövde United.

Då är det minst sagt hög tid för oss att kolla läget hos nykomlingarna från Skövde. Vad har hänt i truppen? Hur ser de på säsongen? Hur har uppladdningen sett ut?

– Uppladdningen har inte varit den bästa rent futsalmässigt. Vi har varit igång i två veckor. Det blev så här sent på grund av att många haft svårt att komma loss från fotbollen, och då bestämde vi att vi kör två veckor inför seriestart, säger tränaren Johny David till Futsalmagasinet och utvecklar:

– Fokuset under träningarna har varit att hitta tillbaka till gamla grunder, och att färska upp minnet med både försvars- och anfallsspel.

Vad har varit positivt/negativt med försäsongen?

– Det som varit bra i år är att vi har en bredare trupp, med många unga killar som vi vill lära så de kan ta över en dag. Det vi vill bli bättre på är att vi måste hålla fokus hela matchen. Det här är högstaligan nu, vi måste hålla fokuset från start till mål. Det har vi pratat en del om, och det tror jag blir nyckeln i år.

Skövde United är i år nykomlingar i SFL, och sätter därför inte för höga mål med säsongen. Det viktiga är att bosätta sig i högstaligan.

– Vi vill hålla oss kvar. Min känsla är att vi hamnar i mitten någonstans.

Vilket lag vinner SM?

– Jag tror Göteborg gör upp om det med Örebro SK, men att IFK är det starkare laget och tar hem det.

Är du nöjd med din trupp?

– Ja, det blir bättre och bättre. Man hade alltid önskat sig en ordentlig försäsong. Futsal går ganska fort, och konditionen har dem. Men det taktiska är svårt när vi inte kan träna så mycket ihop. Så jag hoppas att vi får en säsong där vi kan träna mycket tillsammans, spela ihop oss.

Visserligen är han nöjd med truppen, men vem vill inte ha chansen att plocka in en drömvärvning. Vem hade Johny David valt?

– Futsalspelaren Falcao. Det hade varit något.

Fakta: Skövde United FC

Placering i fjol: Nykomlingar i SFL
Nyförvärv: Fredrik Andersson, Andreas Johnsson och en del yngre förmågor.
Spelarförluster: –

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img