Därför stoppas bortasupportrar till Göteborgs matcher

Under onsdagen meddelade IFK Göteborg att det inte kan komma några bortasupportrar till Prioritet Serneke Arena i hemmapremiären den 12 november. Matchen spelas mot Malmö City FC. Men det är inte bara Malmös supportrar som stoppas från IFK Göreborgs matcher. Detta drabbar även Skövde United FC (16 november) och FC Mellerud (11 december) i den södra serien.

Vi är begränsade när vi spelar våra matcher på Prioritet Serneke Arena.
Den arenan har endast en läktare och en gemensam ingång. Detta gör att vi inte kan ta emot bortalagets supportrar. Vi har full förståelse för gästande lags besvikelse över beslutet, men utifrån förutsättningarna går säkerheten först, förklarar IFK Göteborgs evenemangsansvarige Tommy Moholi.

Den aktuella arenan, nybyggda Prioritet Serneke Arena, har en kapacitet för 500 åskådare.

Ett av de drabbade lagen, FC Mellerud, kommenterar Göteborgs beslut så här:

– Man blir besviken, man vill ha sina supportrar vart man än åker och vilka man än möter. Orättvist mot oss andra klubbar. Varför ska man begränsa vissa matcher och motståndare och inte andra. Man vill ju inte stoppa en förening eller några supportrar från att se sitt favoritlag. Supportrar skall få bestäma sjäva om de ska få komma eller inte. Nu får vi får prata om detta och diskutera hur vi ska agera mot deras supportrar, det ska ju vara rättvist. Men allt beror på trycket för platserna och hur tabelläget ser ut inför vår match mot Göteborg, sa spelande tränaren Valon Gashi.

Även Skövde United reagerar på beskedet.

Varför just vi? frågar sig tränaren Johny David till Futsalmagasinet.

Klart alltid tråkigt när något sånt händer. Men vi får se, kanske kan de fixa problemet innan dess, säger Johny David som hoppas att deras supportrar kan stötta laget även i Göteborg.

Malmö City FC tar beskedet desto mer avslappnat:

Det är ju lite märkligt, men nu har vi inte busslaster med supportrar som följer oss från stad till stad ännu så det är kanske inte ett stort problem för oss på det viset. Men tråkigt för dem i Göteborg som hade tänkt att passa på att se en match med oss när vi ändå är där. Men vi accepterar såklart IFK:s beslut och litar fullt på att det är det rätta. Men jag kan tillägga att i Malmö är IFK-supportrar välkomna och vi ser fram emot matchen i Malmö.

Denna begränsning gäller endast Göteborgs hemmamatcher mot Malmö City FC, Skövde United FC och FC Mellerud. Resterande matcher kommer spelas i Lisebergshallen, med nästan 1200 sittplatser.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img