INFÖR SFL: ”Målsättningen är att vi ska etablera oss i SFL”

De är nykomlingar i årets SFL och deras säte är Södermalm, en stadsdel i vår kungliga huvudstad, som i sportsammanhang förknippas med Hammarby IF. Futsalmagasinet fick en pratstund med Söder Futsals tränarduo Jocke Eriksson och Lars Åkerlund, som inledningsvis berättar om vinsten i Stockholm International Futsal Cup som avgjordes förra helgen:

– Vi mötte tyska Kiel i semifinalen som vi vann, och så mot Hammarby IF i finalen. Vi hade mött Hammarby i gruppspelet dagen innan i en 20-minuters match men i finalen var det 2×20 minuters effektiv tid. Då visade vi att vi var klart bättre än Hammarby kändes det som.

Jocke och Lars berömmer därefter Bajen och tror att de har goda möjligheter att avancera till SFL.

Foto: Söder Futsal
Vinnare Stockholm International Futsal Cup. Foto: Söder Futsal

Målsättning för säsongen?
– Målsättningen är att vi ska etablera oss i Svenska Futsalligan säger duon och fortsätter:

– Vi har fått in väldigt många duktiga spelare men det tar tid att spela ihop grabbarna till ett lag, så vi kommer nog att behöva fem omgångar innan de levererar till hundra procent, säger de och betonar att de äldre spelarna kommer att ha en viktig roll:

– Det är många fotbollsspelare som kommer utifrån och in och det tar tid för dem, så vi kommer att köra hårt med vår stomme från förra året, utgå från den samt försöka ta in spelare allt eftersom.

Hur har tänket kring lagbygget sett ut?
– Vi tittade lite på vad vi hade från förra året, plus att vi ville ha profilstarka spelare och olika roller i laget. Jag tycker att vi har hittat rätt med tekniska spelare till spelare med tyngd och bra avslut. Vi har haft lite olika kravbilder på olika spelare.

Vilka två spelare ska man hålla koll på i vinter?
– Jag tror att publiken kommer att få njuta av Mohamed Musa, han har väldigt mycket futsal i sig och han är en väldigt ödmjuk och positiv kille, så han kommer att vara viktig för laget men även vara sevärd.

Aleks Tomevski. Foto: Söder Futsal
Aleks Tomevski. Foto: Söder Futsal

– Vi har vår lagkapten Aleks Tomevski som kommer att blomma ut ordentligt. Han var bra redan förra året och jag tror att han kommer att ta tag i det här på ett bra sätt.

Vilka lag går till slutspel?
– Vi tror att Nacka kan överraska, dem har värvat klokt. Sen blir det tuffare om andra platsen men vi får hålla lite på våra Stockholmskollegor. Tränarduon medger att dem inte har så bra koll på sina konkurrenter i årets SFL förutom Stockholmslagen och KFUM Linköping som Söder mötte i SFL-kvalet förra säsongen.

Fakta: Söder Futsal

Hemmaarena: Vintervikshallen
Tränare: Joakim Eriksson och Lars Åkerlund
Fjolårets placering: Uppflyttning till SFL

Nyförvärv
Milos Ostojic, Denis Madunic (IK Hephata), Besim Kunic, Daniel Jafarneiad, Cristhian Mercado, Kasper Kajermo, Benyam Seyoum, Elvir Spahovic och Damir Maglic (Orrholmens IF).

Försäsong
Söder Futsal – Djurgårdens IF 2-1
Söder Futsal – Hammarby IF 2-2
Söder Futsal – Oranje FK 3-2
Söder Futsal – IK Hephata 6-0
Söder Futsal – Åkeshov 3-1 (Stockholm International Futsal Cup)
Söder Futsal – Hammarby IF 0-2 (Stockholm International Futsal Cup)
Söder Futsal – Kiel 4-1 (Stockholm International Futsal Cup)
Söder Futsal – Hammarby IF 5-0 (Final: Stockholm International Futsal Cup)

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img