Klubben stoppar futsal-spelarna

Täfteå IK från Umeå har några inlånade spelare från andra klubbar under futsalsäsongen, inget konstigt med det. Men nu säger en av de utlånande klubbarna stopp.

Lagom till att futsalsäsongen har sparkat igång så sätter nu Umeå FC stopp för sina utlånade spelare att spela för Täfteå IK i SFL Norra.

 Vi har inte pratat om det sen förra vintern då jag kom in. Då tyckte jag att det var konstigt att vi hade spelare som spelade i olika lag som vi inte hade kontroll på. Hur kan vi ha spelare som är kontrakterade av Umeå FC som är hos andra klubbar. Ska de spela futsal ska det vara i samma lag och under former som vi kan kontrollera där vi vet deras belastning och så vidare, säger Umeås nya tränare Robert Bergström till Västerbotten-kuriren.

Täfteås tränare Magnus Lönnberg tycker detta är beklagligt och hoppas.

– Med förra tränaren Johan Sandahl hade vi en överenskommelse, och han tyckte att det var bra att de spelade. Den nuvarande tränaren Robert har en lite annan filosofi, berättar Lönnberg och fortsätter:

– Vi tycker att det är väldigt bra träning och att det är så det ska se på det. Jag tror att de skulle få ut mer av futsalen än att vara på gymmet eller springa.

Vilka spelare som blir drabbade är ännu inte klart.

Men samtidigt kan futsalmagasinet.se meddela att den aktuella tränaren, Robert Bergström, fick lämna sitt uppdrag för Umeå FC under måndsagskvällen, enligt deras hemsida.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img