Falcao-tränaren om händelserna: ”Domaren är alldeles för het”

Det var under söndagens toppmöte mellan Örebro SK och Falcao som väldigt annorlunda scener utspelade sig.

När åtta minuter var spelade drog Falcaos Özgur Yasar på sig en frispark i offensivt område. Ett beslut spelaren inte var nöjd med, som då gick bort till domaren. Vad som sades är oklart, men han drog där på sig ett gult kort. Yasar lämnade dock inte domaren, som strax efter plockade upp kort nummer två, vilket resulterade i ett rött.

Det fick Falcao-tränaren Alli Darwich att reagera. Han lämnade då bänken och stegade rätt över planen till domaren. Även där är oklart vad som sades, men Darwich fick också han syna det röda kortet.

Tränaren försökte då få med sig sina spelare av plan, och ville avbryta matchen. Men spelarna stannade, och matchen kunde sedan återupptas.

Futsalmagasinet fick några ord med tränaren efter matchen, som beskriver den först händelsen (Özgur Yasar) så här:

– Det räcker med en varning. Domaren är alldeles för het. Han (Yasar) reagerar på grund av varningen. Att välja att ta ett rött kort åtta minuter in i matchen är en alldeles för dålig nivå.

Han berättar vidare om situationen som senare fick honom själv utvisad.

Tränaren Alli Darwich. Foto: Falcao FC.
Tränaren Alli Darwich. Foto: Falcao FC.

– Till att börja med vill jag förtydliga att jag var uppskriven som spelare i dag (läs i går). Jag kom ut med en god ton och ville veta vad som hade hänt. Jag fick då ett rött kort.

– I efterhand förstår jag kanske att jag inte hade någonting där ute på planen att göra, och det får jag ta på mig i så fall. Men det handlar inte bara om min situation. Det var en alldeles för ojämn nivå på domarna under matchen.

Darwich blev uppvisad på läktaren, och man kunde under matchens gång se hur han från läktarplats försökte fortsätta sin coaching.

– Att deras läktare är så nära planen är inte mitt fel. De kom och sa till mig att jag inte kunde sitta där, men då frågade jag om det fanns någon regel på hur nära man får sitta.

Är du oroad över att du riskerar en avstängning på grund av det?

– Nej, det hoppas jag inte. På läktaren sitter jag som supporter, och försökte bara pusha på mitt lag. Precis som en supporter gör.

Matchen i sig slutade 3-3. Ett resultat som Darwich är mycket nöjd med.

– Jag är otroligt stolt över hur laget stod upp idag. Jättestolt över grabbarna att de visar den professionella inställningen. Så det är klart att man är nöjd med poängen.

– Vi visar en otrolig karaktär. Ibland kan sådana här matcher vara bra för sammanhållningen.

LÄS ÄVEN: ÖSK-tränaren om scenerna: ”Ska inte få hända”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img