Matchhjälten om segern: ”Inställning, skicklighet och lite flyt”

Inte var det många som trodde att Borås AIK kunde störa de regerande svenska mästarna IFK Göteborg under lördagseftermiddagen.

Förutom spelarna själva, vill säga. Och nog räckte det hela vägen. Borås tog hem alla tre poängen efter en säker 4-2-seger.

Stor hjälte blev Robin Yarsuvat med sina tre mål, och han har en solklar bild varför resultatet blev som det blev.

– Inställning, skicklighet och det lilla flytet man behöver i sådana här matcher, berättar han för Futsalmagasinet och fortsätter:

Vi har spelat jämnt mot dem i två år. Första året så blev det två oavgjorda och förra året var det två jämna matcher. Tidigare har vår individuella skicklighet varit bättre än deras, men förlorat på den taktiska nivån. Men nu med Petter (Florentin) som tränare så har vi den biten också. Sen så har vi en jävla stämning med killar som vuxit upp på planen tillsammans.

Tre mål blev det alltså för Yarsuvat, vilket gör honom till en matchhjälte för sitt lag.

– Det känns kul så klart, men den bästa känslan var inställningen hela laget hade under matchen.

Nästa match för Borås är borta mot nykomlingen Skövde United. Yarsuvat tror på en fortsatt fin säsong för laget.

– Jag tycker vi har börjat bra och jag tror på en bra fortsättning. Många pusselbitar har fallit på plats i den defensiva biten. Den offensiva har vi alltid haft. Vi blev tippade att åka ur, men jag tror raka motsatsen. Vi blir i stället att räkna med i toppen.

LÄS ÄVEN: Så här sa tränare Petter Florentin inför säsongen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img