Abraham har höga förväntningar: ”Det här är ett utmärkt tillfälle”

Under onsdagen, och närmare bestämt klockan 17.30, kliver Sverige in i hemmaturneringen Nordic Cup. En turnering beståendes av fem nordiska länder.

Förbundskaptenen Charbel Abraham tog för några veckor sedan ut truppen till den här samlingen, och bjöd inte på några större överraskningar. Alla som kom med har tidigare varit uttagna.

Han ser den här turneringen som en utmärkt möjlighet till att verkligen spela ihop laget inför det kommande EM-kvalet i januari. Där har Sverige fått en överkomlig grupp.

– Vi måste få ihop det till denna turnering på kort tid, men det är även ett utmärkt tillfälle att träna ihop oss inför kvalet. Vi prioriterar taktiska bitar och börjar med försvarsspelet under eftermiddagen. Det är väldigt viktigt att vi sätter defensiven, spelar vi bra försvarsspel spelar vi oftast bra även offensivt säger han till svenskfotboll.se.

Till skillnad från den förra samlingen har nu spelarna fyra-fem stycken seriematcher avklarade, och därför tror Abraham på en kort anpassningstid.

– Alla är i gång så spelarna bör ha hittat mer rätt i spelet. Truppen består av spelare som varit med i landslagssammanhang tidigare, så de ska nog snabbt anpassa sig till vårt sätt att spela

Motståndet då? Vad vet han om det?

– Vi har mött alla lag bortsett från Grönland som är helt nya i dessa sammanhang. Finland vet vi är väldigt bra, något längre fram i utvecklingen jämfört med vad vi övriga nationer är. Danmark har vi alltid spelat jämnt och tufft med, likaså Norge. Men Norge har nyligen tagit in en italiensk tränare så det ska bli spännande och se vilken prägel han satt på laget.

17.30 är det alltså avspark mellan Sverige och Danmark i Arena Skövde.

LÄS ÄVEN: Så spelar Sverige under Nordic Cup

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img