Delad poäng i premiären av Nordic Cup

Femnationsturneringen Nordic Cup drog under torsdagskvällen igång med match mellan Danmark och Sverige. Det blev inte riktigt den smakstart som Svenskarna hade hoppats på.

Sverige startar i ett rasande tempo, högt försvarsspel och omväxlande anfallsspel. I matchminut 9 snappar Stefan Ostojic upp ett felpass av Danmark och placerar bollen vid målvaktens vänstra stolpe. Resterande 10 minuter av första halvlek radar Sverige upp chanser men skärpan finns inte riktig där.

Marcus Gerd var mycket nöjd med första 20 minuterna:

Vi spelar mycket bra försvarsspel och är med från start. Skönt att vi vågar hålla boll när vi drar på oss fem frisparkar så tidigt i matchen, berättar målvakten till Tv4-sport.

Fyra minuter in i andra halvlek kommer Danmark upp i banan, Kevin Jörgensen vänder upp och drar iväg ett chansskott som styrs på Svensk spelare i mål, 1-1 vilket visar på att futsal inte alltid är rättvist. Sju minuter kvar att spela när Stefan Ostojic på egen hand via högerflanken återigen ger Sverige ledningen. Lyckan över Stefans 1-2 mål blir dock kortvarigt när Adam Fogt kvitterar endast 30 sekunder senare via en hörna. Sista fem minuterna är det ställningskrig med halvchanser åt båda håll. Sverige försöker med jokerspel , när man tar ut målvakten, den sista minuten i jakt på seger, men utan framgång.

Delad poäng är inget kapten Nicklas Asp är nöjd med:

Vi ska stänga matchen i första halvlek, skärpan finns inte där. Tar vi tillvara på våra chanser ska vi gå till halvtidsvila med 3-4 bollars ledning. Detta är inte en vunnen poäng utan två förlorade, sa han till Tv4-sport.

Dagens andra match vanns av Finland med 4-0 över Norge

Matchfakta

Nordic Cup

Danmark – Sverige 2-2 (0-1)

Målskyttar Danmark: Självmål, Adam Fogt.

Målskyttar Sverige: Stefan Ostojic 2.

LÄS ÄVEN: Här är Sveriges trupp i Nordic Cup

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img