Förbundets ordförande positiv till futsal: ”Ser ingen gräns”

Att futsalen utvecklas för var dag som går i Sverige är för de bekanta av sporten inte längre någon nyhet.

I december firar det svenska futsallandslaget hela fyra år. Någonting som gläder Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

– När vi startade landslaget visste vi inte vilket intresse det skulle bli. Men landslaget och det ökade intresset kring sporten har gjort att intresset för ligafutsalen också har vuxit, säger Nilsson till Fotbollskanalen.

Just ligaspelet har inte funnits lika länge. För närvarande pågår den tredje upplagan av SFL (svenska futsalligan), men även den är på frammarsch.

När Nordic Cup spelades under den förra veckan fanns Nilsson på plats, och han ser stor potential i futsalen. Då tänker han inte bara på storlag som Örebro, Göteborg och liknande, utan även på de lite mindre orterna.

– Det finns mycket potential som inte är nyttjad än. På landsbygden, där man kanske inte har tillräckligt med spelare för att hålla igång ett helt fotbollslag, kan futsalen spela en viktig roll.

På frågan hur förbundet ska agera för att utveckla sporten svarar SvFF-basen:

– Vi ska göra som vi gör med allt annat och låta det växa underifrån med stimulans. Vi kan inte kommendera fram en utveckling. Intresset och växten måste komma underifrån. Det är en snöboll som börjat rulla i och det är ett oerhört stort intresse som är väntande.

LÄS ÄVEN: Urstark upphämtning av Norrköping bäddade för seger

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img