Örebros ojämna kedjor kan avgöra kvällens derby

Örebro SK har gått knackigt de senaste omgångarna i SFL, senast blev det seger mot Täfteå, men med darr på ribban. Efter matchen hyllades lagets förstakedja medans övriga fick kritik.

Det vore bättre om andrakedjan levererade lite också så det inte läggs för mycket fokus på just min kedja, sa matchvinnaren Simon Blomqvist till Nerikes Allehanda.

– Vi måste spela vårt eget spel och inte tänka för mycket på att det är mycket folk i hallen och hög press. Vi måste gå tillbaka till grunderna och spela som vi alltid gör.

Även tränaren Mikko Seppälä slängde iväg en känga till laget:

Jag är inte nöjd med vad jag såg idag. Vi tappade vårt försvarsspel under andra halvleken. Men jag är nöjd med några saker. Framförallt förstakedjan som vinner men 7–0. Så den kedjan ska vi inte röra för att nu har vi hittat en bra balans. Alla andra spelare förlorar matchen med 0–4, skriver tidningen.

Dock finns det mycket positivt inför derbyt, som slutade med 1-6 förlust senast:

–  Jag känner mig verkligen trygg i förstakedjan. Vi har verkligen levererat under de senaste två matcherna och gjort typ 13 mål framåt och bara släppt in två. Vi tänker likadant och hjälper varandra, säger Blomqvist.

– Den som inte är laddad till ett derby ska inte vara med. Så enkelt är det. Kommer bli en tajt match och ÖFC är ett av Sveriges absolut bästa lag. Men vi vinner fajten med 4–3.

Fotnot: ÖSKs första fyra består av Simon Blomqvist, Pajtim Abazi, Anel Coralic och Anderson Ponciano.

LÄS ÄVEN: Gamla ÖSK spelaren Bersiha tycker att ÖFC är vassare inför derbyt

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img